Pohybové aktivity na babie leto, ktoré oživia tvoju cvičebnú rutinu

HealthFactory
10144 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

S koncom leta a prichádzajúcou jeseňou sa ľudia vo veľkom vracajú do fitness centier. Babie leto však stále vyzýva k pohybu vonku. Chceš si ho užiť naplno? Vyskúšaj outdoorové športové aktivity! Ktoré zaradiť a prečo ich kombinovať s tréningom v posilňovni?

Aj keď to vonku zatiaľ na babie leto nevyzerá, príjemne slnečné dni by sa ešte mali dostaviť. Využi posledné slnečné lúče pred zimným návratom do posilňovne! Máme pre teba tipy na TOP vonkajšie aktivity.

Babie leto aktívne a vonku

Príjemné teploty, epické slnečné scenérie a mierne žltkasté listy stromov. To je babie leto! Preži ho aktívne a posilňovňu občas vymeň za outdoorové aktivity. Ktoré si zvoliť a prečo?

1. Klasické vonkajšie aktivity

Medzi najobľúbenejšie a najdostupnejšie vonkajšie aktivity patria prechádzky, beh, jazda na bicykli či na korčuliach. Stačí si obuť bežecké topánky či sadnúť na bicykel a vyraziť. Môžeš si zvoliť cesty na vozovke, v mestskom parku, cyklochodníky alebo les. Športuj a objavuj v jednom!

2. Vodné športy

Stále máš čas vyskúšať vodné športy, ako je napríklad wakeboard, wakesurf či paddleboard. Je to skvelá zábava a navyše si pri nich posilníš svaly celého tela – nohy, ruky či stred tela! V prípade regenerácie si zvoľ plávanie, ktoré uvoľní tvoje stuhnuté svaly a na ďalší silový tréning budeš ako nový/-á!

3. Tímové športy

Hľadáš ideálnu aktivitu na deň s priateľmi či pracovný teambuilding? A čo športový deň v podobe plážového volejbalu či basketbalu? Zábava zaručená a za športové výkony sa môžete odmeniť spoločným jedlom, ktoré v dobrej spoločnosti chutí najlepšie.

Benefity vonkajších aktivít

Pohyb vonku prináša pre ľudské telo možno viac výhod, ako si myslíš. Ktoré sú kľúčové výhody?

Pobyt na čerstvom vzduchu – Pobyt vonku, v lese a v prírode funguje ako skvelá psychohygiena. Hodinou strávenou vonku pri pohybe môžeš buď výborne naštartovať deň či po práci vypnúť a dopriať si čas pre seba.

Zlepšenie kondície – Beh, bicykel, korčule atď. sú obľúbené kardio cvičenia, vďaka ktorým si zlepšíš kondíciu, prekrvíš celé telo a tiež vypotíš zlú náladu.

Nové miesta a zákutia – Čo tak spojiť beh s objavovaním ulíc svojho mesta, alebo konečne vyraziť na paddleboard na to jazero, kam sa už dlho chceš pozrieť? Spojenie pohybu a objavovania je kombinácia, ktorá ťa bude baviť a obohatí nielen tvoje telo, ale aj dušu!

Čerpanie vitamínu D – Aj keď v septembri už slnečné žiarenie nie je také silné, vitamín D sa k tebe stále dostane. Slnečné lúče majú navyše blahodarný vplyv na ľudskú psychiku. Využi to, kým prídu krátke a sychravé dni.

A čo tréningy v posilňovni?

Výhody aktivít vonku na čerstvom vzduchu už poznáš. A čo fitko? Neboj, s jeho návštevou nemusíš kvôli babiemu letu čakať až do zimy. Silový tréning vo fitku je pre ľudské telo dôležitý – svaly nielenže dobre vyzerajú, ale majú aj veľa dôležitejších a zdravotných benefitov:

  • Chránia kĺby, väzy a šľachy a znižujú riziko zranení
  • Bez problémov si odnesieš nákup či presunieš kus nábytku
  • Budeš sa cítiť silne a sebavedomo
  • Svaly oceníš aj v neskoršom veku, keď bude tvoje telo viac odolné

Vonkajšie aktivity spojené s tréningami v posilňovni obohatia tvoj športový život a dajú telu rozdielne impulzy. A aký je bonus? Na silové tréningy a atmosféru posilňovne sa budeš tešiť mnohonásobne viac. A čo vieš, možno na teba čaká nové jesenné PR!

TIP: Vystroj sa na svoje tréningy na Top4Fitness! Fitness špeciálka, kde zoženieš športové topánky, oblečenie a vybavenie značiek Nike, Reebok, Under Armour a mnoho ďalších!

Kľúčový je balans

Outdoorové aktivity môžeš kombinovať s posilňovňou počas celého roka! Vďaka tomu bude tvoja tréningová rutina pestrá. Či už to bude vonkajší tréning, prechádzka, beh, venčenie psieho kamaráta, bicykel alebo korčuľovanie na zamrznutom rybníku v zime. Pretože fitness je o celkovom kontexte – sila, kondícia, regenerácia, psychická pohoda či strava. Je to skrátka životný štýl. A ten ťa musí baviť!

Vo Form Factory ti ponúkame ten najlepší servis pre tvoje indoorové aktivity – silové tréningy, kardio zóny, skupinové cvičenia či regeneráciu vo forme sauny, vírivky a veľa ďalšieho. Nájdi najbližší Form Factory klub a objav unikátny svet fitness!

Autor TOP4FITNESS

9859 Array ( [sautor] => top4fitness ) Array ( )

Sme Top4Fitness, tvoja fitness špeciálka, kde nájdeš všetko vybavenie pre tvoj tréning. Cvičíš pre radosť, lepšie zdravie, alebo sa pripravuješ na súťaž? Kryjeme ti chrbát pri čomkoľvek. Zamilujte sa do pohybu a prekonávaj svoje limity!

Zadaj v košíku kód “formfactory” a využi zľavu 5% na tebou vybrané kúsky.