Motivácia nepríde

FitnessHealthFactoryTipy
10558 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 159 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 159 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 40 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 40 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Cvičenie, motivácia a predsavzatia do nového roka. Všetci už vieme, že predsavzatia nefungujú. Jednoducho nefungujú. Mali by ste začať teraz a nečakať na Nový rok, na pondelok alebo som tiež počul, že jeden dotyčný príde do fitka až keď schudne. Toto je vlastne odkaz celého článku, takže kto chcel #longstoryshort, tak tu je.

Celé sa to točí okolo snahy niečo zmeniť. O motivácii, hľadaní motivácie, o prvom kroku… o tom, urobiť nejaký krok, ktorý by mal priniesť vytúženú reakciu. Ale čo ak motivácia urobiť ten prvý krok nikdy nepríde?

Ja sa pozerám na motiváciu trochu inak. Motivácia je z môjho pohľadu vedľajší produkt. Je to vedľajší produkt krokov, ktoré podniknem.

 

Ono totiž, motivácia a prvý krok sú si tak neuveriteľne blízko.

Keď sa s niekým bavím o motivácii a on mi dokola opakuje, že ju nemôže nájsť, tak sa ho spýtam, koľko tým strávil času. Odpoveď sa vcelku veľmi nelíši. Väčšinou sú to mesiace. Vo všeobecnosti prikladáme motivácii až veľmi veľkú váhu.

Čo tak namiesto hľadania urobiť najprv prvý krok. Napríklad ísť po schodoch namiesto výťahom. To mi bude trvať napríklad o 2 minúty dlhšie. Teraz si to dajte do kontextu s tým, keď niekto hľadá motiváciu mesiace. Nikto – ani vy sami – by ste nemali sami od seba žiadať urobiť hneď veľké skoky. Pekne, krok za krokom, schod po schode.

Motivácia odznie. U niekoho hneď na druhý deň, u niekoho za dlhší čas, ale jednoducho odznie. V tej chvíli je ale potrebné jednoducho niečo urobiť. Svojim zverencom hovorievam, že aj keď sa im nechce, tak nech prídu, urobia si svoju prácu a zasa odídu. A hľa, funguje to. Skôr či neskôr sa motivácia vráti.

Je totiž veľmi ovplyvnená vonkajšími okolnosťami. Prišla faktúra za nový kotol? Šéf sa dnes správal ako hlupák? Pohádali ste sa s manželkou? Toto všetko vás ovplyvňuje a tú mantru okolo motivácie narúša.

Motivácia nie je cieľ, ale vedľajší produkt krokov, ktoré robíme. Takže si rozmysli, čo chceš. Napíš si, prečo to chceš. Urob si plán ako to dosiahnuť. Urob prvý malý krok a po nejakom čase si zhodnoť, či ideš správnou cestou a prípadne plán uprav.

Jednoducho nečakaj na pondelok, Vianoce či Nový rok. Motivácia nepríde, ak neurobíš nejaký krok.

Autor FitPraha

9272 Array ( [sautor] => fitpraha ) Array ( )

Školiace centrum FitPraha

FitPraha je ojedinelý koncept, ktorý spája 2 základné kurzy – kurz pre fitness trénerov a kurz pre výživových poradcov.

Naším jasným cieľom je tvoriť fitness trénerov a výživových poradcov, pre ktorých je hlavné zdravie klientov, jeho zlepšovanie a postupnými krokmi správne nastavenie klienta v jeho každodennom živote.

Naším posolstvom je odovzdávať informácie, ktoré sú kvalitné, aktuálne a funkčné. Ponúkame tiež možnosť tieto informácie rozširovať a prehlbovať na nadväzujúcich kurzoch. Zakladáme si na profesionalite, preto naši lektori sú skutočnými odborníkmi na preberané témy.

fitpraha.cz