Jesenné splíny rozpustite vo fitku!

HealthFactoryTipy
12169 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Z dlhého, slnečného a mimoriadne teplého leta sme sa, pre mnohých nečakane, razom ocitli v bujarej jeseni smerujúcej nenávratne k zime. Hrejivé slniečko vystriedalo daždivé, blatisté, sychravé a tmúce počasie, ktoré naše usmievavé tváre pretavilo do ponurého pohľadu i výrazu, tak typického pre melancholickú jeseň.

Nielen počasie, ale aj naša nálada sa blíži k bodu mrazu? Nepoddávame sa príliš uvadajúcim tónom prírody, ktorá sa chystá na zimný spánok, stihli sme sa vôbec aklimatizovať a naladiť telo, hlavu i dušu naladiť na ostrú jeseň so všetkými zmenami?

Pohľaďme sa milosrdnou myšlienkou: „Človek môže občas byť ako počasie, premenlivý.“ Nelajme preto hneď po prebudení na tmou tmúci začínajúci deň, v ktorom ráno sprevádza hlasný tlkot dažďa na rímsy pod oknami a čierna obloha veštia celodennú absenciu slnka. Privítajme nový deň so zvedavosťou čím nás asi prekvapí, tešme sa na všetko dobré, čo príde. Slnko nás poteší, dážď nás osvieži, vietor nás povzbudí, sneh nás rozradostní. Neexistuje totiž zlé počasie, sú len rôzne druhy dobrého počasia.“ (John Ruskin)

Pokiaľ aj tak nenájdete dôvod na úsmev a tiahnete k pocitu, že si u vás chmúry podávajú dvere, vyzrajte nad nostalgiou zvýšeným pohybom. Je na čase zapracovať na vôli, zbaviť sa negatívnych myšlienok, nerezignovať a naopak sa snažiť aj napriek prekážkam fungovať. Našťastie sa odolnosť voči stresu dá vytrénovať – posilnením viery v seba a svojej schopnosti, aj prijatím situácií, ktoré sú za hranicou komfortnej zóny si môžeme dokázať, čo v nás drieme a niečo nové sa pritom ešte naučiť.

Je na čase uchýliť sa pred nečasom do nášho obľúbeného fitka, dať priechod hormónom šťastia, predýchať sa pri skupinových lekciách, posilniť fyzickú kondíciu všetkými možnými spôsobmi, ktoré s nami rezonujú a s vyplavujúcimi hormónmi šťastia – endorfíny vyčistiť hlavu a pohladiť dušu. Pravidelné cvičenie je vskutku tou najvhodnejšou prevenciou, ktorá nás môže účinne ochrániť od jesenných splínov, úzkostí či depresívnych nálad.

Autor PhDr. Marie Vlčková

9246 Array ( [sautor] => phdr-marie-vlckova ) Array ( )

mentálna a životná koučka a terapeutka

Začnime robiť to, čo je nevyhnutné, potom to, čo je možné, a zrazu zistíme, že robíme nemožné.

Snaha pomáhať ľuďom charakterizuje celý môj doterajší život. Som vyštudovaná novinárka, už vyše tridsať rokov aj majiteľka kreatívneho reklamného a tlačového štúdia, oduševnená pozorovateľka života, certifikovaná koučka, terapeutka, konzultantka, mentorka a predovšetkým človek, ktorý má rád ľudí. Empatia, pokora a oduševnená blízkosť je mojím kľúčom pre porozumenie, schopnosť počúvať a láskavo hovoriť s ľuďmi, ktorí hľadajú na svojej životnej púti svetlo a naplnenie svojich snov a vízií.

Ako dlhoročná spolupracovníčka mága, liečiteľa a astrológa Emila Václava Havelku a ním zvolená prezidentka Bratstva Zlatej pyramídy, z.s. rada pomáham ľuďom objaviť v sebe vnútornú silu, nájsť impulzy k životnej zmene a predovšetkým vyladiť dušu i myseľ pre životnú rovnováhu, sebavedomie a pohodu.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz