Korpus:
160g rozmletých vločiek
100g rozmletých orieškov (napr. lieskové orechy, ale môžu byť akékoľvek)
30g arašidového masla
40g čoko proteínu – ani čoko cookies nevadí
Sladidlo – podľa potreby
Voda – pozor, nesmieme to prehnať, aby cesto neplávalo
Všetko zmiešame dohromady pokiaľ nevznikne pevné cesto, ktoré natlačíme do guľatej formy a dáme do chladničky.
Krém:
2x vanilkový puding
500ml mlieka
1x mäkký tvaroh
1x kyslá smotana 12%
20g vanilkový proteín – nie je nutný
Sladidlo – opäť podľa potreby
Pudingy uvaríme v mlieku a dáme vychladiť. Zbytok ingrediencií vyšľaháme, alebo premiešame a postupne pridávame k pudingu.
Karamel:
120g sušených datlí – pokiaľ nie sú dopredu odkôstkované, tak ešte na hodinu odmočiť
100ml vody
Zmiešame datle s vodou a vymixujeme pastu.
Poleva:
100g horkej čokolády
30g lieskových orechov (alebo iných) – ideálne nakrájať na menšie kúsky
Trocha mlieka
Čokoládu rozpustíme v hrnci nad vodnou parou. Za stáleho miešania do nej pridávame trochu mlieka a oriešky.
Vyberieme korpus z chladničky, rozotrieme naňho polovicu krému. Na krém natrieme karamel a opäť pridáme druhú polovicu krému. Navrch nalejeme rozpustenú čokoládu.
Dobrú chuť.