Maškrtiť sa dá aj zdravo a bez výčitiek! Pokiaľ máte chuť na niečo sladké, skúste obľúbený recept našej kolegyne a inštruktorky Moniky Trnkovej na Fitness Krtkovu tortu. Nezabudnite nám dať vedieť, či ste ho vyskúšali a ako vám chutil.
Ingrediencie:
Na cesto
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 30g čokoládového proteínu
- 20g kakaa
- ½ balenia kypriaceho prášku
- Vanilkové Flavour Drops či iné tekuté sladidlo
- 4 vajcia
- Kokosový olej
Na náplň
- 2 banány
- 250 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- Vanilkové Flavour Drops – či iné tekuté sladidlo
- 300g tvarohu
- 30g vanilkového proteínu
Postup:
Najskôr zmiešame suché suroviny – pudingový prášok, kakao a kypriaci prášok. Pridáme vajce a sladidlo a vytvoríme cesto. To prelejeme do vymazanej formy (alebo formy vyloženej papierom na pečenie) s priemerom cca 20cm. Pečieme v predhriatej trúbe pri teplote 175 °C asi 20 minút.
Medzitým si pripravíme krém ktorým naplníme tortu. Vanilkový puding si pripravíme s 250 ml mlieka (ide o polovičnú porciu, aby bol krém hustejší) a osladíme tekutým či sypkým sladidlom. V miske zmiešame tvaroh s proteínovým práškom a neskôr túto hmotu pridáme k ľahko vychladnutému pudingu. Všetko spolu zmiešame a vytvoríme takto hustý krém.
Z vychladnutého korpusu vydlabeme cesto tak, aby sme ho zospodu neprederavili. Okraj korpusu necháme cca 2 cm hrubý. Do vydlabanej časti položíme pozdĺžne nakrájané banány. Potom na banány navrstvíme krém tak, aby torta pripomínala tvar krtinca. Zvyšný korpus, ktorý sme vydlabali rozdrobíme na malé kúsky a posypeme ním krém (krtinec). Je potrebné trochu zatlačiť rukou, aby kúsky korpusu na kréme držali.
Hotovú tortu necháme odležať v chladničke cez noc a potom podávame.
Dobrú chuť!