Fitness krtkova torta

Strava
4797 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 90 [name] => Strava [slug] => strava [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 90 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 27 [filter] => raw [cat_ID] => 90 [category_count] => 27 [category_description] => [cat_name] => Strava [category_nicename] => strava [category_parent] => 0 ) )

Maškrtiť sa dá aj zdravo a bez výčitiek! Pokiaľ máte chuť na niečo sladké, skúste obľúbený recept našej kolegyne a inštruktorky Moniky Trnkovej na Fitness Krtkovu tortu. Nezabudnite nám dať vedieť, či ste ho vyskúšali a ako vám chutil.

Ingrediencie:

Na cesto

  • 1 balenie čokoládového pudingu
  • 30g čokoládového proteínu
  • 20g kakaa
  • ½ balenia kypriaceho prášku
  • Vanilkové Flavour Drops či iné tekuté sladidlo
  • 4 vajcia
  • Kokosový olej

Na náplň

  • 2 banány
  • 250 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • Vanilkové Flavour Drops – či iné tekuté sladidlo
  • 300g tvarohu
  • 30g vanilkového proteínu

Postup:

Najskôr zmiešame suché suroviny – pudingový prášok, kakao a kypriaci prášok. Pridáme vajce a sladidlo a vytvoríme cesto. To prelejeme do vymazanej formy (alebo formy vyloženej papierom na pečenie) s priemerom cca 20cm. Pečieme v predhriatej trúbe pri teplote 175 °C asi 20 minút.

Medzitým si pripravíme krém ktorým naplníme tortu. Vanilkový puding si pripravíme s 250 ml mlieka (ide o polovičnú porciu, aby bol krém hustejší) a osladíme tekutým či sypkým sladidlom. V miske zmiešame tvaroh s proteínovým práškom a neskôr túto hmotu pridáme k ľahko vychladnutému pudingu. Všetko spolu zmiešame a vytvoríme takto hustý krém.

Z vychladnutého korpusu vydlabeme cesto tak, aby sme ho zospodu neprederavili. Okraj korpusu necháme cca 2 cm hrubý. Do vydlabanej časti položíme pozdĺžne nakrájané banány. Potom na banány navrstvíme krém tak, aby torta pripomínala tvar krtinca. Zvyšný korpus, ktorý sme vydlabali rozdrobíme na malé kúsky a posypeme ním krém (krtinec). Je potrebné trochu zatlačiť rukou, aby kúsky korpusu na kréme držali.

Hotovú tortu necháme odležať v chladničke cez noc a potom podávame.    

Dobrú chuť!