Olomoucké syrčeky v pohánkovej kruste

Strava
4856 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 90 [name] => Strava [slug] => strava [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 90 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 90 [category_count] => 30 [category_description] => [cat_name] => Strava [category_nicename] => strava [category_parent] => 0 ) )

Na obalenie olomouckých syrčekov a dressingu budeme potrebovať :

– pohánkové lupienky

-vajce

-špaldovú hladkú múku (môžeme použiť aj inú)

-slaninu

-med

-olivový olej

-horčicu

-olomoucké syrčeky

Začíname klasicky, obaľujeme vo zvolenej hladkej múke, nasleduje rozšľahané vajíčko a nakoniec obalíme v pohanových lupienkoch

Pečieme na sucho v predhriatej trúbe na 160 °C cca 15 – 20 minút do zlatista. Syrčeky strážime, aby nezačali vytekať.

Servírujeme na poľníčku, alebo inej variácii šalátu. Môžeme pridať kúsky opečenej slaniny a zmes semiačok.

Dresing:

V pomere 1:1 zmiešame med a horčicu, pridáme pár kvapiek olivového oleja, premiešame a podľa chuti osoliť.

Dobrú chuť!