Ako zlepšiť imunitu pomocou jedla

HealthFactoryStrava
8049 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 90 [name] => Strava [slug] => strava [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 90 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 90 [category_count] => 30 [category_description] => [cat_name] => Strava [category_nicename] => strava [category_parent] => 0 ) )

Začína jeseň a aj vďaka izolácii od ostatných ľudí, ktorú sme tu posledný rok a pol mali, sa naša imunita zhoršuje. Skúste teda pridať do vášho jedálničku pár potravín a tým našej imunite pomôcť.

1. jedzte pestro

Základom zdravia je pestrosť v jedálničku. Snažte sa preto kombinovať rôzne typy jedál. Prílohy (ryža, zemiaky, cestoviny, kuskus, bulgúr, quinoa, pohánka,….), zeleninu (ideálne je vyberať sezónnu, teraz na jeseň tekvica, kapusta, karfiol,..) a zdroj bielkovín. Nezabudnite 2x týždenne do jedálnička zaradiť rybu a strukoviny. 

2. vitamíny

Na jeseň je dobré zaradiť aj nejaké vitamíny vo forme doplnkov stravy. Zaraďte vitamín D, a vitamíny B12 a B6. S vitamínom C to nie je dobré úplne preháňať. Používa sa aj ako konzervačná látka, takže v strave ho mávame dosť.

3. probiotiká

Základ imunity je v črevách. Preto sa veľmi starajte o svoj črevný mikrobióm. Jedzte dostatok zakysaných mliečnych výrobkov (jogurt, kefír) alebo napríklad kyslú kapustu. Na jeseň je dobré probiotiká dodávať aj formou doplnkov stravy. 

4. spánok

Kedy inokedy než na jeseň je dobré zaradiť trochu spiatočku, ukľudniť sa a oddychovať. Snažte sa spať aspoň 7 hodín denne. Keď bude telo odpočinuté, ďaleko lepšie zvládne boj s virózou. 

Autor NutritionPro

3075 Array ( [sautor] => nutrationpro ) Array ( )

Prémiová krabičková diéta NutritionPro

Jedálniček zostavujeme na mieru cieľom a telesnej kompozícii. Dôležitá je pre nás rozmanitosť jedálničkov a prémiové suroviny. Distribúcia v rámci Českej republiky.

Viac sa o nás dozviete na: nutritionpro.cz