Ako som začala ja…

FitnessTipy
9011 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

V dnešnom modernom svete je pre mladého človeka, ktorý je obklopený sociálnymi sieťami, občas trochu ťažké vážiť si sám seba a cítiť sa dobre vo svojom tele. Instagram, TikTok a ďalšie platformy sú preplnené fotkami žien aj mužov, ktorí sa snažia ukázať v tom najlepšom svetle. Človek potom úplne zabudne, že ani títo jedinci nevyzerajú 24 hodín denne 7 dní v týždni dokonale. Nevyzerajú presne tak, ako keď sa dobre nastavia na fotku, vychytajú najlepšie svetlo a tiene. Odfotia sa ráno, keď je telo ešte dehydratované po dlhej noci, alebo po tréningu, kedy sú všetky svaly oveľa prekrvenejšie ako inokedy. Zatnú každý sval v tele a schovajú všetky nedostatky, poprípade čo sa nepodarí schovať, to zamaskuje Photoshop.

Je pekné nachádzať na sociálnych sieťach motiváciu, ale je dôležité uvedomovať si, že to, čo vidíme na displeji, nemusí byť dôverná realita. Preto si myslím, že je dôležité naučiť sa mať rád sám seba, vážiť si sám seba a zdokonaľovať sa kvôli sebe a nie kvôli okoliu. Koniec koncov, taká motivácia, ktorá vychádza z hĺbky duše jedinca, je tá najsilnejšia, ktorá vydrží najdlhšie a dokáže lámať skaly.

Ja sama som nežila najzdravším životným štýlom a odrážalo sa to ako na mojom sebavedomí, tak chuti do života a na produktivite. Jedného dňa som sa prebudila a uvedomila som si, že takto žiť nechcem, chcem sa cítiť dobre, chcem sa cítiť pekná a som odhodlaná pre to urobiť všetko. A zmena bola naozaj veľká. Keď sa pozriem späť, nemôžem byť vďačnejšia, že som vtedy to rozhodnutie urobila a cez túto dlhú tŕnistú cestu ma to dostalo až sem do tohto bodu, kedy môžem ako trénerka písať TENTO článok.

Autor Nika Malyjurková

9020 Array ( [sautor] => nika-malyjurkova ) Array ( )

Osobní trenérka

Som normálne dievča, ktoré vždy chcelo vyzerať dobre a hlavne byť zdravé. Na športy som nebola veľmi šikovná, ale fitness som podľahla hneď, ako som na sebe začala pozorovať prvé výsledky. Z dievčaťa, ktoré pri svojich 164cm vážilo 78kg sa stala pretekárka v bikini fitness a teraz aj trénerka. Chcela by som, aby aj moji klienti nebrali cvičenie ako povinnosť, ale ako radosť či akýsi rituál. Nemám v pláne pripravovať ďalších pretekárov, chcem ukázať bežným ľuďom, ako som ja, že všetko ide, stačí len trochu chcieť. Takže sa nemusíte báť mi napísať, určite sa nejako dohodneme!