Ako sa vysporiadať s letným režimom?

HealthFactory
9768 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Nastal čas dovoleniek, grilovania a víkendových výjazdov, čo pre mnohých znamená nadmieru jedla a často aj alkoholu. Nie je predsa nič lepšie ako po celodennom šliapaní do pedálov zahnať smäd dobre vychladenou dvanástkou. A čo sa týka jedla, komu by sa chcelo v tej horúčave variť:

Nič sa nemá preháňať a žiadny extrém nie je dobrý. A to platí aj v tomto prípade. Vždy je možné vybrať ten najlepší variant z danej ponuky a urobiť pre seba to, čo je v danej chvíli najvýhodnejšie. Tak sa môžete oddávať všetkým letným radovánkam, od výletov k vode až po all inclusive dovolenku.

Mám pre vás 4 jednoduché rady, ktoré vám pomôžu užiť si leto a nepribrať.

  1. Pite dostatok vody. – Idete na párty, chystáte sa na večerné grilovanie? Nikdy nezabudnite na dostatočné doplňovanie tekutín v podobe čistej vody, najmä v lete, kedy sa jej spotreba zvyšuje. Voda a iné nesladené nealkoholické nápoje vám pomôžu zmierniť objem skonzumovanej stravy a pri zaradení alkoholického nápoja voda pomôže so zmiernením jeho negatívneho účinku.
  2. Preferujte zeleninu. – Ak sa chystáte na all inclusive dovolenku, okrem nesmierne lákavých jedál si na tanier dajte vždy aj zeleninu, a to tak, aby tvorila aspoň polovicu taniera. Vyhľadávajte ju aj v ponukách reštaurácií a záhradných večierkoch.
  3. Vyberajte pre seba len to najlepšie. – Nech ste kdekoľvek, vždy si z ponuky vyberajte také jedlo, ktoré je v danej ponuke za daných okolností to najlepšie, aj keby to mal byť rezeň, ale s uhorkovým šalátom a zemiakmi namiesto hranoliek a kečupu. Budete vedieť, že ste pre seba v tejto chvíli urobili maximum.
  4. Hýbte sa. – Každý pohyb sa počíta. Keď je horúco, choďte si zaplávať, alebo sa prejsť do lesa. Využite dlhé dni a po práci nasadnite na bicykel, inline korčule, alebo sa prejdite do parku. 

Posledným pravidlom je, že ak všetko dodržujete na 80 %, tých 20 % vám progres nenaruší. 

Autor: Bartolomějová Monika

Autor FitPraha

9272 Array ( [sautor] => fitpraha ) Array ( )

Školiace centrum FitPraha

FitPraha je ojedinelý koncept, ktorý spája 2 základné kurzy – kurz pre fitness trénerov a kurz pre výživových poradcov.

Naším jasným cieľom je tvoriť fitness trénerov a výživových poradcov, pre ktorých je hlavné zdravie klientov, jeho zlepšovanie a postupnými krokmi správne nastavenie klienta v jeho každodennom živote.

Naším posolstvom je odovzdávať informácie, ktoré sú kvalitné, aktuálne a funkčné. Ponúkame tiež možnosť tieto informácie rozširovať a prehlbovať na nadväzujúcich kurzoch. Zakladáme si na profesionalite, preto naši lektori sú skutočnými odborníkmi na preberané témy.

fitpraha.cz