Fitness a alkohol, vodové melóny a all inclusive

HealthFactoryTipy
9790 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Alkohol je kalorický, melón plný cukru, all inclusive znamená vždy o trocha tuku viac. To sú nástrahy, ktoré môžu zničiť všetku snahu o krásnu postavu. Áno, aj takto sa dá pozerať na leto a s ním spojené radovánky. Ale povedzme si na rovinu, že nie všetko je len čierne alebo biele a pri strave to platí dvojnásobne.

Ak si dáte raz za čas pohár kvalitného vína, alebo dostanete chuť na pivo, tak svoje športové výkony ani vypracovanú postavu neohrozíte. Pri pravidelnom holdovaní vyššiemu množstvu alkoholu sa ale majte na pozore. Alkohol má u mužov negatívny vplyv na rast svalovej hmoty a pri oboch pohlaviach platí, že alkohol spomaľuje regeneráciu svalov. Alkohol tiež narušuje spracúvanie vody, minerálnych látok a niektorých vitamínov. 

A otázkou, či je melón zelenina alebo ovocie, ste sa už určite niekedy stretli. Odpoveď nie je jednoduchá. Záleží totiž od toho, či sa rozprávate s poľnohospodárom, alebo kuchárom. Poľnohospodár sa bude prikláňať k zelenine, kuchár zas k ovociu, kvôli sladkej chuti. nech už má pravdu ktorýkoľvek z nich, platí, že vodový melón je sladký a na posedenie ho môžeme zjesť veľké množstvo, čo je pre nás kľúčové.  Melón obsahuje asi 91 % vody, poslúži teda aj ako významná podpora pitného režimu. Je dobrým zdrojom antioxidantov, medzi ktoré patrí napríklad vitamín C, alebo lykopén. 100 g obsahuje okolo 6 g cukru, čo je celkom príjemné a nemali by sme sa báť zaradiť ho do svojho jedálnička. Vždy však zvážte, koľko a ako často ho budete jesť. Pretože aj v tomto prípade platí, že všetkého veľa škodí.

All inclusive nemusí nutne znamenať prejedanie sa. Chápem a rozumiem, že ak vidíte stoly plné lákavých dobrôt, je ťažké im odolať. Ale naozaj je nutné zobrať si z každého zákusku viac ako len jeden kúsok, naozaj je nutné mať preplnené tanieriky alebo, nedajbože, taniere? So svojimi klientmi berieme dovolenku all inclusive ako režim na doplnenie energie a spôsob, ako okúsiť nepoznané, načerpať cenné látky z čerstvej zeleniny a ovocia každého druhu. Zaradenie čerstvých rýb či plodov mora. Naplňte vďaka správne zvolenému jedlu svoje telo cennými a výživnými látkami, regenerujte, odpočívajte a relaxujte.

Monika Bartolomějová

Autor FitPraha

9272 Array ( [sautor] => fitpraha ) Array ( )

Školiace centrum FitPraha

FitPraha je ojedinelý koncept, ktorý spája 2 základné kurzy – kurz pre fitness trénerov a kurz pre výživových poradcov.

Naším jasným cieľom je tvoriť fitness trénerov a výživových poradcov, pre ktorých je hlavné zdravie klientov, jeho zlepšovanie a postupnými krokmi správne nastavenie klienta v jeho každodennom živote.

Naším posolstvom je odovzdávať informácie, ktoré sú kvalitné, aktuálne a funkčné. Ponúkame tiež možnosť tieto informácie rozširovať a prehlbovať na nadväzujúcich kurzoch. Zakladáme si na profesionalite, preto naši lektori sú skutočnými odborníkmi na preberané témy.

fitpraha.cz