Trénujme nielen telo, ale aj myseľ, alebo rozmaznávať dušu aj hlavu má zmysel

HealthFactory
9980 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 160 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 160 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Horúce leto je v plnom prúde, zbierame nové zážitky, s cestovaním si ukladáme spomienky na čerstvo objavené miesta, ľudí a s nimi možno aj nové putá, nezabudnuteľné okamihy…

Prežili sme to všetko omamne na prvýkrát, alebo sa k cestám vraciame a spracovávame ich s odstupom, vo svojom vnútornom pokoji?

Máme ale to nové kam uložiť? Nemáme preplnenú hlavu všetkým možným  aj nemožným, hlavne tým, čo tam už dávno nepatrí? Čo ak je naša hlava – náš celkom originálny a jedinečný počítač preťažený a my sme si v tom rýchlom životnom tempe ani nevšimli, že volá po defragmentácii, po vydeletovaní spamov, nepoužívaných položiek a dôslednom vysypaní koša?

Všimli ste si, ako váš dátami zahltený notebook spomalil tempo, ako zložito a časovo náročne prijíma pribúdajúce informácie? Naša hlava to má rovnako, navyše nás často aj pocitovo fyzicky bolí.

Uprostred leta je skvelý čas na akciu. Doprajme si zmenu spojenú s upratovaním našej mysle, aby sme vstúpili do babieho leta pocitovo, duševne ľahší. Aj telo sa nám potom poďakuje a uvidíme viac energie ku všetkému a ku všetkým okolo seba. Naberieme novú rýchlosť, efektívnosť a atraktívnosť, ktorú si budeme mať chuť stále vylepšovať aj v našom obľúbenom fitku.

Ako však zázračne rozuzliť ten zmätok v hlave praskajúcej vo švíkoch? Je to celkom jednoduché: komunikáciou. Karel Čapek to krásne postrehol: „Človek sa nikdy nezbaví toho, o čom mlčí.“ Koho ale poctíme dôverou, keď už od starých Rimanov vieme, že sami sebe sme zlými radcami? A priateľov ani rodinu často nechceme našimi „ťažkosťami“ zaťažovať či sklamať?

Je dobré vedieť, koho požiadať o pomoc. A najmenej nás zaťaží zveriť sa dobrému, nezaujatému, objektívnemu a vyškolenému sprievodcovi životom, akým je rokmi praxe ošľahaný kouč a psychoterapeut v jednej osobe. Pri komunikácii s ním sa nám naskytne vonkajší pohľad na seba samých a to je bomba! A možno si s ním vyberieme aj kvalitný antivírusový program pre dni zajtrajšie 😊.

Po správnom psychickom odľahčení budeme znova vnútorne odolní, silní, dostaví sa napríklad aj chuť hory prenášať, ale nebuďme na seba príliš nároční, nechcime hneď všetko a teraz. Majme na pamäti aj čínske príslovie: „Ten, kto odnesie horu, začína nosením malých kameňov“.

Teším sa na všetky milé a odľahčujúce stretnutia s Vami.

Rada Vám osobne pomôžem pri vyladení na šťastnú ďalšiu púť životom.

PhDr. Marie Vlčková

Životná koučka a terapeutka, spolupracujúca s Form Factory Fitness

Autor PhDr. Marie Vlčková

9246 Array ( [sautor] => phdr-marie-vlckova ) Array ( )

mentálna a životná koučka a terapeutka

Začnime robiť to, čo je nevyhnutné, potom to, čo je možné, a zrazu zistíme, že robíme nemožné.

Snaha pomáhať ľuďom charakterizuje celý môj doterajší život. Som vyštudovaná novinárka, už vyše tridsať rokov aj majiteľka kreatívneho reklamného a tlačového štúdia, oduševnená pozorovateľka života, certifikovaná koučka, terapeutka, konzultantka, mentorka a predovšetkým človek, ktorý má rád ľudí. Empatia, pokora a oduševnená blízkosť je mojím kľúčom pre porozumenie, schopnosť počúvať a láskavo hovoriť s ľuďmi, ktorí hľadajú na svojej životnej púti svetlo a naplnenie svojich snov a vízií.

Ako dlhoročná spolupracovníčka mága, liečiteľa a astrológa Emila Václava Havelku a ním zvolená prezidentka Bratstva Zlatej pyramídy, z.s. rada pomáham ľuďom objaviť v sebe vnútornú silu, nájsť impulzy k životnej zmene a predovšetkým vyladiť dušu i myseľ pre životnú rovnováhu, sebavedomie a pohodu.

Tel.: +420 603 242 888, marie@sebedetox.cz, www.sebedetox.cz