Body Positivity, alebo spôsoby ako posilniť celkové zdravie

HealthFactory
10231 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Ste frustrovaní, že vaše oblečenie vám nesedí, alebo sa cítite mimo kontroly, potrebujete len niečo, čo vám pomôže naštartovať zdravší spôsob života.

A možno viníte sami seba z vašej váhy, vzhľadu, nálady. Kamkoľvek sa pozriete, vidíte len to, že nie ste dosť dobrí.

Vidíte sa v reklamách na spodnú kompresnú bielizeň až po „transformačné“ fitness programy. Vidíte vašich priateľov a rodinu, ktorí „konečne robia niečo pre svoje zdravie“ a zverejňujú svoje ciele v oblasti chudnutia týždennými výsledkami, vážením a obrázkami „pokroku“.

Vnímať toto a neustále sa neporovnávať je samozrejme ťažké a pozitívne uvažovať o svojom tele tvárou v tvár tomu všetkému. Dáva zmysel, že vždy na nový rok uvažujete o začatí veľkých zmien. A mohlo by to fungovať. Môžete naraziť na zmenu životného štýlu, ktorá na vás čakala celé tie roky, schudnúť na váhu, na ktorú ste sa snažili schudnúť, než si spomeniete, a udržať si ju. A skutočne to tak chcete? Celé to je len o vás a vašej disciplíne.

Možno dokonca poznáte niekoho, kto to urobil…

Štatistiky a veda však naznačujú opak. Tu je to, proti čomu stojíte: 95 % ľudí, ktorí schudnú diétou „zmena životného štýlu“, túto váhu priberie späť počas 2 – 5 rokov a často aj viac. Ak ste už predtým držali diétu, šance, že si udržíte váhu, že schudnete navždy, sú mizivé. Extrémne cvičenie a obmedzovanie jedla sú rizikovými faktormi pre poruchy príjmu potravy.

Cvičenie je pre vás dobré a jesť zdravo je dôležité! A nemohli sme s vami súhlasiť viac! Ale v takom prípade prístup niektorých ľudí rozvíjať udržateľné návyky, ktoré vedú k dlhodobému zdraviu, nie je dobrý. Veríme, že existuje efektívnejší spôsob, ako sa zamerať na svoje zdravie, než slepo nasledovať rady takzvaných „odborníkov“. Konieckoncov, vy ste ten pravý odborník na svoje vlastné telo! Tu je teda bez ďalšieho zdržovania niekoľko spôsobov, ako môžete získať podporu, ktorú hľadáte, bez toho, aby ste nechtiac riskovali svoje zdravie a spadli do kolotočov nefunkčných diét.

Preskúmajte intuitívne stravovanie

Vedeli ste, že existuje 10 princípov intuitívneho stravovania? Nie je to len filozofia, ale skôr dobre vyvinutá metóda, ktorá pomáha ľuďom uspokojiť sa s jedlom a znova sa napojiť na rozum svojho tela ohľadom toho, čo, kedy a koľko jesť.

Znovu objavte radosť z pohybu

Keď ste boli dieťa, pohyb ste mali pre radosť a nič iné. Či už to bola jazda na bicykli, lezenie po stromoch, hranie hier, tanec alebo plávanie, ako dieťa ste chápali radosť z pohybu, než vám bola predstavená myšlienka spaľovania kalórií. Urobte si inventúru svojej súčasnej radostnej pohybovej praxe. Čo môžete urobiť pre to, aby váš pohyb bol viac o radosti a menej o povinnosti?

Vzdelávajte sa v oblasti zdravia

Toľko bojov, ktoré zažívame vo vzťahu k nášmu telu, pochádza z veľmi zjednodušenej definície zdravia, ktorú (nielen) naša západná spoločnosť považuje za zákon: Tuk je zlý a všetci by sme mali urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme neboli tuční. Táto viera je škodlivá pre ľudí všetkých veľkostí, pretože chudí ľudia sú preto (mylne) vedení k presvedčeniu, že nepotrebujú cvičiť alebo jesť premyslene – veď sú už chudí.

Vyhoďte váhu a nájdite alternatívne spôsoby merania svojich zdravotných cieľov.

 Ako spoznáte, že ste zdraví? Ako spoznáte, že nie ste zdraví? Vytvorte si vlastného sprievodcu, ktorý vám pomôže zostať v spojení a v kontakte so stavom vášho zdravia – podľa vás. Možno obsahuje poznámky o vašom trávení, kvalite spánku, náladách, kardiovaskulárnej vytrvalosti, krvnom tlaku, svalovej sile atď. Urobte si zoznam vecí, ktoré sú pre vás dôležité, a vytvorte si vlastný plán, ako ich sledovať.

Nájdite spôsoby, ako uprednostňovať duševné zdravie

Ako spoločnosť vyvíjame obrovský tlak a dôraz na dosiahnutie ideálneho zdravia, ale to zriedka zahŕňa naše duševné zdravie. Dôraz, ktorý kladieme na naše fyzické zdravie, si často vyberá negatívnu daň na našom duševnom zdraví (t. j. poruchy príjmu potravy, úzkosť, depresia atď.). Akými spôsobmi sa môžete starať a riešiť svoje duševné zdravie? Online alebo osobné podporné skupiny, terapia, meditácie a kreatívne vyjadrenia sú niektoré návrhy na začiatok.

Získajte nové informácie

Nemusíte v tom byť sami. Našťastie žijeme v dobe, keď máme veľa podpory a informácií na dosah ruky. Existujú najrôznejšie kurzy, ktoré môžete absolvovať, či už osobne alebo online, ktoré vám pomôžu obnoviť a reštartovať sa bez ohľadu na to, na ktorý aspekt svojho zdravia a pohody sa chcete zamerať. Vďaka videám, upokojujúcim zvukovým meditáciám, krásnym pracovným listom a materiálom na čítanie je možné kurzy vykonávať vlastným tempom a sú vám k dispozícii po celý život, akonáhle si ich zaobstaráte.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.