Zlá nálada sa vyskytuje u každého z mnohých rôznych dôvodov.

CvikyFitnessHealthFactoryTipy
10471 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 88 [name] => Cviky [slug] => cviky [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 88 [taxonomy] => category [description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 88 [category_count] => 30 [category_description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [cat_name] => Cviky [category_nicename] => cviky [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [3] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Niekedy to spôsobí nedostatok spánku, inokedy ste v strese, alebo jednoducho niekto urobí niečo, čo vás naozaj, ale naozaj nahnevá.

Či už ste naštvaní, smutní alebo pociťujete úzkosť, zlej nálady je vcelku ťažké sa zbaviť. Našťastie na to existuje jeden naozaj skvelý spôsob, ktorý prospeje vašej nálade a ako bonus navyše spálite kalórie.

Krátkodobo cvičenie zdvihne náladu, keď sa cítite na dne. Dlhodobo môže vyradiť miernejšie formy klinickej depresie. Poradíme, aké druhy cvičení sa hodia v boji proti zlej nálade.

Aj si naozaj veľmi naštvaný, choď do toho tvrdo.

Myslíme naozaj, ale naozaj tvrdý tréning. Hovoríme o boxe, vysoko intenzívnom intervalovom tréningu (HIIT) a silovom tréningu.

Tu je skvelý spôsob, ako usmerniť svoj hnev a zároveň spáliť tony kalórií.

Nasmerujte svoj hnev a dokážete zasiahnuť tvrdšie, vyskočiť vyššie a potiť sa dlhšie, ako keď budete v pokojnom stave mysle. Box, HIIT sú ideálne, keď idete vybuchnúť od zlosti.

Keď nie si pripravený na boxerský stret …

Staré dobré posilňovanie je tiež super voľba. Predstavte si jednokĺbové pohyby, ako sú bicepsové zdvihy, bočné zdvíhanie a tricepsové extenzie.

Pomocou týchto jednoduchých cvikov sa môžete naozaj sústrediť a nasmerovať tento hnev na sťahovaný sval. Keď sa hneváte, je ťažké sústrediť sa na veľa vecí. S každým jednokĺbovým cvičením sa môžete sústrediť na jeden sval naraz.

 

Ak ste smutní, skupinové lekcie sú vašou najlepšou voľbou.

Keď ste smutní, prítomnosť iných ľudí vám môže pomôcť zdvihnúť náladu, aj keď sú to cudzí ľudia.

Skupinové tréningy nás naplnia silnými endogénnymi opioidmi, inak známymi ako endorfíny, ktoré vám pomôžu dostať sa z vašej zlej nálady. Spoločné športy, skupinové kurzy alebo tanec vás spoja s vašimi rovesníkmi, pomôžu vám odviesť pozornosť od pocitu osamelosti.

Je čas prihlásiť sa na Zumbu, Afro Dance, Bodyjam, Vixen alebo Barre.

Na upokojenie mysle a koncentráciu choď na lekcie jogy alebo pilates.

Tieto cvičenia kombinujú kvalitné koučovanie, meditáciu a pozitivitu na boj s negatívnymi myšlienkami a zároveň šetrne doprajú svojmu telu dôkladný tréning. Odídete s pocitom inšpirácie, pokoja a možno aj trochu boľavých svalov (v dobrom slova zmysle!).

Ak tieto druhy cvičení nie sú pre vás, ďalším na rade je vlastný kruhový tréning.

Vyberte si šesť a osem cvikov, ktoré precvičia celé vaše telo. Môžete kombinovať odpor a kardio. Napríklad po niekoľkých cvikoch so závažím sa vrhnite buď na 30-sekundový šprint na bežeckom páse alebo jednu minútu na veslárskom trenažéri, a potom sa vráťte k činkám. Jeho cyklický charakter je upokojujúci.

Máte lepšiu náladu už len pri pomyslení na všetky tie tréningy, ktoré vám v budúcnosti zaručia pocit šťastia? Mysleli sme si to…. Tak na čo ešte čakáte?