100 plus jeden dôvod, prečo začať cvičiť a prečo práve v januári

CvikyHealthFactory
10703 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 88 [name] => Cviky [slug] => cviky [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 88 [taxonomy] => category [description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 88 [category_count] => 30 [category_description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [cat_name] => Cviky [category_nicename] => cviky [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Začnem tým, že o sebe napíšem, že nemám rád články typu “XY dôvodov, prečo robiť XY”. Zrejme by som ho nikdy nečítal už len z princípu. Číslo 100 plus jeden sa mi však a nejako som tento článok pomenovať musel. A nie, naozaj nenapíšem toľko dôvodov, ale o pár z nich sa s vami aj tak podelím. Musím sa však na to pozrieť trochu z iného pohľadu ako len z toho fyzického.

No a začať cvičiť v januári je rovnako dobré ako napríklad v októbri. Je skôr dobré začať.

Takže, poďme na to…

O tom, že pohyb by mal do života patriť rovnako ako jedlo, sex alebo čistenie zubov sa nemusíme snáď baviť, ale len čo začnete cvičiť, môžete prísť na to, pre aký pohyb ste zapálení a môžete objaviť svoje miesto, ktoré bolo doteraz skryté. Miesto, v ktorom sa váš vnútorný oheň rozhorí a vy budete vedieť, že ste na správnom mieste.

Určite ste zažili ten pocit, keď sa vám telo chveje, zvýši sa vám tep a máte potrebu sa hýbať. To je ono. Tam patríte, to robte. A je úplne jedno, či je to zdvíhanie váh v gyme, box alebo tanec. Nájdite to a ten príval energie do života bude neskutočný.

Spoznáte nových ľudí, ktorí majú rovnaký vnútorný oheň ako vy. Je okolo nás veľa „toxic people“ alebo ľudí, ktorí síce patria do našej sociálnej skupiny, ale v konečnom dôsledku si s nimi nemáme veľmi čo povedať. Nechcete tráviť čas s ľuďmi, ktorí sa sťažujú. Nechcete tráviť čas s ľuďmi, ktorí vo všetkom vidia problém. Nechcete tráviť čas s ľuďmi, ktorí nezdieľajú vašu vášeň. Keď budete na správnom mieste, zapadne to a vy budete obklopení ľuďmi, ktorí vás podporia.

Užite si úspech, ktorý vás čaká. A že vás ich čaká veľa. Už len to, že ste sa rozhodli zaradiť pohyb do vášho života je obrovský krok dopredu. Klobúk dole. Vydržíte boxovať o kolo navyše. Zvládnete prísť medzi nových ľudí, odhodiť ostych a začať tancovať. Urobíte kotrmelec. Vstanete pred prácou skôr, aby ste išli cvičiť. Zdvihnete váhu, ktorú ste zdvihli pred zranením, ktoré vás nadlho vyradilo z tréningu. To všetko sú úspechy, ktoré stoja za to.

Zaraďte pohyb do svojho života. Prinesie vám to oveľa viac než len fyzické zdravie. Nájdite ten, ktorý vo vás rozdúcha vnútorný oheň a z povinnosti sa stane vášeň, ktorú len tak neuhasíte.

Autor FitPraha

9272 Array ( [sautor] => fitpraha ) Array ( )

Školiace centrum FitPraha

FitPraha je ojedinelý koncept, ktorý spája 2 základné kurzy – kurz pre fitness trénerov a kurz pre výživových poradcov.

Naším jasným cieľom je tvoriť fitness trénerov a výživových poradcov, pre ktorých je hlavné zdravie klientov, jeho zlepšovanie a postupnými krokmi správne nastavenie klienta v jeho každodennom živote.

Naším posolstvom je odovzdávať informácie, ktoré sú kvalitné, aktuálne a funkčné. Ponúkame tiež možnosť tieto informácie rozširovať a prehlbovať na nadväzujúcich kurzoch. Zakladáme si na profesionalite, preto naši lektori sú skutočnými odborníkmi na preberané témy.

fitpraha.cz