Ako nezísť z cesty a vydržať pri cvičení

CvikyFitnessHealthFactory
10735 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 88 [name] => Cviky [slug] => cviky [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 88 [taxonomy] => category [description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 88 [category_count] => 30 [category_description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [cat_name] => Cviky [category_nicename] => cviky [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Na začiatku vám chceme povedať, že z vás máme obrovskú radosť. Rozhodli ste sa niečo pre seba urobiť a zaradili ste do svojho života pohyb. Je úplne jedno, či ste začali tancovať, zdvíhať váhy alebo či beháte. Jednoducho klobúk dole!

Začať je však len prvý krok a ten ďalší je oveľa dôležitejší. A tým je vydržať. Dobrá správa však je, že to, aby ste na svojej ceste vydržali ísť ďalej, môžete veľmi jednoducho ovplyvniť. Svoje ďalšie kroky môžete podporiť niekoľkými vecami, ktoré by mali robiť nielen ľudia, ktorí začínajú, ale aj tí, ktorí už nejakú dobu cvičia.

Jednou z prvých vecí sú vaše fotky, ktoré budú dokumentovať, akú prácu ste odviedli, pretože čo si budeme hovoriť, každý chce vyzerať dobre nahý. Teda minimálne v plavkách či bez trička. Áno, pocit krásy je subjektívny, o tom potom, a vysekaný sixpack nemusí automaticky znamenať zdravie – a verte tomu, že to tak spravidla ani nebýva – tak aj napriek tomu vás váš progres v rámci redukcie poteší.

Veďte si tréningový denník! Bodka! Teda výkričník! Ak si budete viesť tréningový denník, v ktorom budete mať zapísaný progres, ktorý ste urobili, bude vás to posúvať ďalej, nielen k lepším výkonom, ale predovšetkým je to ďalší aspekt, ktorý vás udrží na ceste. Zapisujte si tam váhy, intenzitu tréningu aj subjektívny pocit, ktorý ste z tréningu mali. Postupne v ňom nájdete čoraz viac informácií, ktoré vám pomôžu v tom, aby ste mali oveľa kvalitnejší výstup.

S tréningovým denníkom úzko súvisí tréningový program, ktorý by ste mali mať vytvorený. Ak si ho nedokážete vytvoriť sami, tak si nechajte poradiť, prípadne napísať niekým, kto tomu rozumie, pretože dobrý tréningový program je alfa a omega. Ak je dobre napísaný, budete sa posúvať. Neznechutí vám váš pocit z cvičenia. Možno si vyriešite zdravotné problémy, kvôli ktorým ste sa rozhodli niečo začať robiť a budete mať dobrý pocit, že ste si splnili úlohu a odviedli dobrú prácu. Ak bude tréningový program nastavený zle, o toto všetko prídete a je dosť možné, že na tréningový proces zanevriete. A ďalšia vec, na ktorú sa často zabúda pri písaní programu… buďte na seba dobrí! Nemusíte drieť do krvi, aby ste sa posúvali.

Aby ste mali možnosť odcvičiť tréningový program, musíte mať na to čas. Jasné, znie to samozrejme, ale minimálne na začiatku si vyhraďte konkrétne časy, kedy budete mať priestor, kedy nebudete musieť riešiť pracovné veci, alebo sa nebudete ponáhľať, aby ste vyzdvihli deti zo školy. Budete sa môcť plne sústrediť čisto len na váš proces v tréningu.

Určite Vám v ďalšom progrese môže pomôcť parťák, ktorý vás potiahne vo chvíli, kedy sa vám nechce – a verte, že ten deň príde – ale to je úplne normálne. Neexistuje jednoducho každý deň, kedy budete na 100 % pripravení. To je jednoducho život, takže žiadne starosti, dobre? Alebo je druhá možnosť… zaplaťte si trénera. Trénera, ktorému veríte, ktorý vám vysvetlí čo a ako, a ktorý vám uľahčí prvé kroky. Bude vlastne taká barlička, aby ste sa mohli čoskoro sami rozbehnúť.

Urobte tieto kroky a vedzte, že na ceste za pohybom sa udržíte oveľa ľahšie, ako si myslíte. Držím vám palce.

Autor FitPraha

9272 Array ( [sautor] => fitpraha ) Array ( )

Školiace centrum FitPraha

FitPraha je ojedinelý koncept, ktorý spája 2 základné kurzy – kurz pre fitness trénerov a kurz pre výživových poradcov.

Naším jasným cieľom je tvoriť fitness trénerov a výživových poradcov, pre ktorých je hlavné zdravie klientov, jeho zlepšovanie a postupnými krokmi správne nastavenie klienta v jeho každodennom živote.

Naším posolstvom je odovzdávať informácie, ktoré sú kvalitné, aktuálne a funkčné. Ponúkame tiež možnosť tieto informácie rozširovať a prehlbovať na nadväzujúcich kurzoch. Zakladáme si na profesionalite, preto naši lektori sú skutočnými odborníkmi na preberané témy.

fitpraha.cz