Podkožný a viscerálny tuk v súvislosti s rizikami a cvičením

FitnessHealthFactory
11114 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Tuk v tele môže byť uložený v podkoží alebo v brušnej dutine okolo orgánov. Tieto dva druhy tuku sa líšia nielen umiestnením, ale aj vplyvom na zdravie.

Podkožný tuk je uložený pod kožou a slúži ako zásobáreň energie pre organizmus. Jeho prebytok sa prejavuje nadváhou alebo obezitou. Viscerálny tuk je uložený v brušnej dutine okolo orgánov a má vplyv na ich funkciu. Jeho prebytok môže zvyšovať riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení, cukrovky typu 2, niektorých typov rakoviny a ďalších zdravotných problémov.

Cvičenie môže pomôcť znížiť množstvo týchto tukov a znížiť tak riziko týchto ochorení. Aeróbne cvičenie, ako je chôdza, beh, plávanie alebo cyklistika, môže pomôcť spáliť podkožný tuk. Intenzívnejšie cvičenie, ako je intervalový tréning alebo posilňovanie, môže pomôcť spáliť viac tuku vrátane viscerálneho tuku.

Je dôležité si uvedomiť, že chudnutie nie je vždy synonymom na zníženie viscerálneho tuku. Mnoho ľudí sa snaží schudnúť iba tým, že znižujú svoj príjem kalórií, ale to môže viesť k strate svalovej hmoty a udržaniu viscerálneho tuku.

Kombinácia aeróbneho cvičenia a posilňovania s cieľom zvýšiť svalovú hmotu môže byť účinným spôsobom, ako znížiť viscerálny tuk a zlepšiť celkové zdravie. Okrem toho je dôležité tiež sledovať príjem potravy a zdravý životný štýl.

V každom prípade by mala byť zmena životného štýlu a cvičenia konzultovaná s lekárom, najmä ak máte akékoľvek zdravotné problémy alebo obmedzujúce faktory. S pravidelným cvičením a zdravým životným štýlom môžete znížiť svoje riziko zdravotných problémov spojených s prebytkom tuku v tele.

Ako obmedziť množstvo viscerálneho tuku v tele?

Redukcia viscerálneho tuku môže byť zložitá, ale je to dôležitý krok na zlepšenie celkového zdravia. Tu je niekoľko tipov, ako znížiť viscerálny tuk:

Pravidelne cvičte: Ako už bolo spomenuté vyššie, cvičenie môže pomôcť znížiť viscerálny tuk. Aeróbne cvičenie by malo byť súčasťou vášho tréningového plánu, ale malo by byť doplnené o posilňovanie, aby ste si udržali svalovú hmotu.

Zmeňte svoj jedálniček: Potraviny s vysokým obsahom cukru a nasýtených tukov môžu viesť k zvýšeniu viscerálneho tuku. Skúste sa zamerať na jedlá s nízkym glykemickým indexom a vyváženú stravu s dostatočným množstvom bielkovín a zdravých tukov.

Obmedzte alkohol: Príliš veľa alkoholu môže viesť k nahromadeniu viscerálneho tuku. Pokiaľ pijete alkohol, snažte sa obmedziť jeho množstvo.

Zmeňte svoje návyky: Vysedávanie môže viesť k zvýšeniu viscerálneho tuku. Pokiaľ sedíte dlhé hodiny pri práci, skúste si dať prestávku a pretiahnuť sa, alebo si po práci zájdite na prechádzku.

Zlepšite svoj spánok: Nedostatok spánku môže viesť k hormonálnym nerovnováham, čo môže viesť k nárastu viscerálneho tuku. Snažte sa spať dostatočne dlho a mať pravidelný spánkový režim.

Zníženie stresu: Stres môže viesť k zvýšeniu viscerálneho tuku, takže sa snažte nájsť spôsoby, ako znížiť svoj stres. Napríklad môžete sa venovať meditácii, joge alebo prechádzkam v prírode.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.