Na obalenie olomouckých syrčekov a dressingu budeme potrebovať :
– pohánkové lupienky
-vajce
-špaldovú hladkú múku (môžeme použiť aj inú)
-slaninu
-med
-olivový olej
-horčicu
-olomoucké syrčeky
Začíname klasicky, obaľujeme vo zvolenej hladkej múke, nasleduje rozšľahané vajíčko a nakoniec obalíme v pohanových lupienkoch
Pečieme na sucho v predhriatej trúbe na 160 °C cca 15 – 20 minút do zlatista. Syrčeky strážime, aby nezačali vytekať.
Servírujeme na poľníčku, alebo inej variácii šalátu. Môžeme pridať kúsky opečenej slaniny a zmes semiačok.
Dresing:
V pomere 1:1 zmiešame med a horčicu, pridáme pár kvapiek olivového oleja, premiešame a podľa chuti osoliť.
Dobrú chuť!