Suroviny:
- lyžica masla
- 120g slaniny
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- väčšia mrkva
- stopkový zeler (jeden stopka)
- sladké zemiaky (nemusí byť)
- plechovka červených fazúľ v náleve
- 1,5 l zeleninového vývaru
- paradajkový pretlak
- 2 ks bobkového listu
- 4 ks nového korenia
- soľ
- korenie
- tymián (korenie)
- čerstvý petržlen
Postup:
Nakrájanú slaninu a cibuľu opečieme na masle. Zvyšok zeleniny ako mrkvu, cesnak, zeler, sladké zemiaky nakrájame na kúsky a pridáme k opečenej cibuli. Pridáme bobkový list, nové korenie a tymián. Všetko to miešame a restujeme ešte pár minút.
Pridáme 2 lyžice pretlaku, premiešame a zalejeme vývarom. Varíme kým zelenina nezmäkne. Nakoniec pridáme fazuľu a nasekanú petržlenovú vňať.
Podľa chuti dosolíme alebo okoreníme, pre výraznejšiu chuť môžete pred podávaním posypať parmezánom. Do polievky môžete použiť aj hlávkovú kapustu, zelené fazuľky, ružičkový kel podľa chuti.
Dobrú chuť.