Ako sa nosí Athleisure?

Tipy
5045 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Čo to vlastne Athleisure je?

Napovedať by mohlo už spojenie slov “athletic” a “leisure”, čo v praxi znamená neformálnu kombináciu športového a voľnočasového oblečenia so širokým využitím. Krása spočíva v tom, že je to praktická a veľmi pútavá módna záležitosť. Funkčné oblečenie, pôvodne určené výhradne na športové aktivity, získava módny rozmer a stáva sa novým trendom dnešnej doby. Vďaka väčšej módnej otvorenosti môžeme kombinovať pohodlné a praktické oblečenie, ktoré dokáže zaujať na prvý pohľad, nijako neobmedzuje a vytvára elegantný vzhľad so zaujímavým nábojom. Athleisure maže hranice medzi tým, čo by ste nosili vo fitku a tým, čo by ste si vzali na obed. Či už sa budete chystať na tréning alebo do ulíc, váš outfit bude pripravený na všetko. Nemusíte už striktne riešiť kam sa pôjde a ako sa obliecť, čo v dnešnom zhone oceňuje každý. Nie je to iba o módnom smere, ale hlavne o životnom štýle, ktorý ide ruka v ruke so zdravým a uvoľneným premýšľaním aktívnych ľudí. Niet teda divu, že sa tento rozkvitajúci trend neustále zväčšuje. Preto tiež stále častejšie vidíme spolupráce slávnych návrhárov so športovými značkami a veľa slávnych osobností oblečených v štýle Athleisure.

Spojenie módy a športu

Tento príjemný kokteil športových kúskov a posledných módnych trendov je celý o tom, ako viete namixovať svoj outfit a dosiahnuť maximálny štýl. Ako esteticky zakomponujete svoje bežné oblečenie do športového vzhľadu je čisto na vašej fantázii. Spojením nohavíc alebo koženej bundy s kúskami funkčného oblečenia, ako sú legíny, mikiny, tenisky alebo športové podprsenky, môžete vytvoriť vyvážený a atraktívny vzhľad. Rovnako neurobíte chybu, ak sa zameriate iba na športové kúsky, ktoré sú len pohodlné, štýlové a zároveň elegantné.

Outfit pre každú príležitosť?

Vziať si športové oblečenie na schôdzku, to chce odvahu. O tom to celé vlastne je, o prekročení daných štandardov. Samozrejme si nebudete brať športovú podprsenku na pracovný pohovor alebo na svadbu, ale nie je to zlá voľba pre situácie, keď sa vydáte na večeru alebo na nejakú akciu a kľudne aj do baru. Všeobecne platí, že čím formálnejšia je príležitosť alebo miesto, tým slušnejšie by malo byť oblečenie. Jednoduché ako facka.   

Čo robí outfit outfitom?

Váš vzhľad nebude nikdy kompletný bez parádnych doplnkov. Držte sa správneho módneho tónu a dodajte tomu všetkému svoj osobitý štýl. Trendy slnečné okuliare, baseballová čapica alebo štýlový batoh budú perfektne fungovať. Malá trendy kabelka alebo náramky robia divy. Šperky tiež dodajú vášmu športovému vzhľadu šmrnc, ale nepreháňajte to. Stačí pár primeraných náušníc alebo tenký retiazkový náhrdelník a máte to.

Ako to nosiť

  • Miešajte športové kúsky s bežným oblečením.
  • Buďte kreatívny, miešajte, vrstvite.
  • Sledujte sezónne trendy.
  • Striedajte materiály.

Ako to nenosiť

  • Nepreháňajte to s doplnkami.
  • Pozor na nevhodné situácie.
  • Neprežeňte to so vzormi.

Rýchly tutoriál

  • Športová podprsenka pod bundu, legíny a na nohy tenisky.
  • Legíny s mikinou a to dohromady s kabátom.
  • Tepláky s cropovým tričkom a šiltovkou.

Autor Václav Vanter

4950 Array ( [sautor] => vaclav-vanter ) Array ( )

Vizionár a designer

Jsem designér a ideamaker. Specializuji se na kreativní marketing, grafický a módní design. Mám více než 10 let zkušeností v reklamě a 5 let v módním designu. Rád dělám to, co chci.

www.lalavoom.com