Ako si vybrať správne legíny

Tipy
4924 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Môže to znieť šialene riešiť ten najjednoduchší kus oblečenia v šatníku. Ak však nechcete skončiť s poriadnym trapasom na ulici tak si musíte pripustiť, že legíny nie sú nohavice a musíte sa podľa toho zariadiť.

1. Veľkosť

Správna veľkosť, o to ide. Legíny nemôžu byť príliš tesné, ani príliš voľné. Uistite sa, že vás nikde neškrtia a zvýrazňujú vám presne to čo majú. Ak však už voľné legíny vlastníte, nezúfajte. Stále si k nim môžete vziať oversize tričko alebo mikinu, ktoré vám voľnejšie časti okolo bokov zakryjú.

Ak sa chcete vyhnúť akémukoľvek inému faux pas súvisiacim s veľkosťou uistite sa, že ste si vybrali tú správnu. Buď sa zmerajte sami, alebo si nechajte poradiť v obchode od profesionála. Nezabúdajte, že veľkosti sa líšia aj podľa značiek a vedieť vaše skutočné miery nie je pre vaše pohodlie nikdy na škodu. Ak ste niekde medzi dvoma veľkosťami, napríklad medzi M a L, vyskúšajte si oba páry legín. Pokojne skúste aj nové značky. Možno o tom neviete, ale ich strih vám môže padnúť ešte lepšie.

2. Dĺžky

Ako už iste dobre viete, legíny sa vyrábajú v rôznych dĺžkach. Ako a s čím sa rozhodnete ich nosiť, je úplne osobnou voľbou. Len sa však uistite, že neskončíte nakoniec vo vypočúvacej miestnosti módnej polície.

Plná dĺžka

Siahajú vám kúsok pod členok a ak sú dlhšie, zľahka sa vám nariasia nad priehlavkom nohy v závislosti od vašej výšky. K týmto kúskom sa najviac hodia dlhšie, voľnejšie tričká alebo blúzky. V zime sa dajú zladiť s čižmami alebo inými vysokými topánkami.

3/4 dĺžka

Tieto legíny sú spolu s krátkymi topmi ľahkou a rýchlu voľbou. Nie sú samozrejme tou najlepšou voľbou pre formálny meeting, ale inak sa hodia skvele kamkoľvek. Keďže končia na lýtkovom svale, upriami to pozornosť hlavne na toto miesto. Ak si teda nie ste sami sebou v tomto smere úplne istí, je dobré vsadiť na istotu a vybrať si legíny s dĺžkou až po členky.

Dĺžka ku členkom

Tá, ktorá vládne všetkým. K legínam s touto dĺžkou si môžete vziať takmer čokoľvek. Bude aj dosť ťažké skúsiť nájsť obuv, ktorá nebude v kombinácii s touto dĺžkou vyzerať dobre. (Okrem Crocs, tie nevyzerajú dobre snáď s ničím!)

Dĺžka ku kolenám

Väčšinou sa používajú ako odev na cvičenie – telocvičňa, jóga, chôdza, turistika alebo beh.

3. Materiál

Najčastejšími tkaninami pre legíny sú polyester, bavlna a lycra / elastan. Ďalšími zaujímavými možnosťami sú koža a semiš. Sú mimoriadne štýlové a môžete si z nich vytvoriť naozaj veľa cool outfitov.

4. Farby

Zo začiatku sa na trhu objavovali iba fádne biele či čierne legíny. Postupom času sa však prichádzalo k odvážnejším farbám. Dnes už môžete experimentovať s akýmkoľvek neónom aj odtieňom. Tak smelo do toho!

5. Legíny s potlačou

Všetci by sme mali investovať do vzorových legín a trochu si osviežiť šatník. Pred zakúpením si určite legíny vyskúšajte. Niekedy vám vzor nemusí úplne padnúť. Na druhú stranu však neodsudzujte dizajn hneď od začiatku. Správna potlač má za úlohu pomôcť aj s vizuálnym tvarovaním vašej postavy. Tak ako správna veľkosť legín aj správny dizajn vám má pomôcť zvýrazniť vaše prednosti. Veľa závisí samozrejme na veľkosti a type tela. Nezabudnite tiež na toto základné pravidlo – ak majú legíny nejaký vzor, ​​vršok musí mať buď rovnaký alebo doplňujúci vzor. Taktiež je dobré mať aj jednofarebný top, ktorý vzor legín dokáže pekne podčiarknuť. Skúste experimentovať s výraznými a kontrastnými farbami. Pokiaľ však ide o potlače, dajte si pozor na hornú časť outfitu.

Nosiť legíny nie je žiadna veda. Je však dôležité dávať si pozor na to, ako vám sadnú  a či zvýrazňujú to čo majú (zadok, samozrejme). Tiež je tu ešte stránka komfortu. V správnych legínach sa máte cítiť dobre a sebavedome.

Nezabudnite, v dobre padnúcich legínach budete mať taký zadok, že sa všetci budú za vami otáčať!

Autor Václav Vanter

4950 Array ( [sautor] => vaclav-vanter ) Array ( )

Vizionár a designer

Jsem designér a ideamaker. Specializuji se na kreativní marketing, grafický a módní design. Mám více než 10 let zkušeností v reklamě a 5 let v módním designu. Rád dělám to, co chci.

www.lalavoom.com