Tehotenské masáže – povedzte bolesti a únave zbohom

HealthFactory
6132 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

V tehotenstve žena prechádza obdobím plným zmien. Nastávajú psychické, ale hlavne fyzické a fyziologické zmeny v priebehu celého tehotenstva. Tieto zmeny spôsobujú predovšetkým bolesti chrbta, najviac v oblasti bedier. Na problémy nielen s bolesťami chrbta sú jasnou voľbou tehotenské masáže.

Masáže pre tehotné sú individuálne prispôsobené potrebám nastávajúcich mamičiek. Pomáhajú ženám lepšie sa vyrovnať so zmenami prebiehajúcimi v ich tele, uvoľňujú napätie a odstraňujú bolesť. Prispievajú k zlepšeniu regulácii obehového aj lymfatického systému, čím sa znižujú bolesti či opuchy nôh. Vďaka pravidelným návštevám môže byť ďalším benefitom pokojnejší spánok a odstránenie stresu. Všetky pozitívne vplyvy masáže sa odrážajú na celkovom stave ženy, v tomto prípade spokojné pocity uvoľnenia a pocit pohody oceníte nielen vy, ale aj vaše bábätko.

Kedy je vhodné s masážami začať? V prvom trimestri dochádza k najdôležitejšej fáze vývoja bábätka a neodporúča sa žiadny typ masáže. Mohlo by dôjsť k prekrveniu organizmu, a to by v najhoršom prípade mohlo viesť ku krvácaniu. Masírovať možno teda od II. trimestra (od 14. týždňa) pravidelne podľa potrieb. Masírovanie v tehotenstve je bezpečné pre väčšinu nastávajúcich mamičiek, avšak v prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo zdravotných komplikácií je vždy lepšie poradiť sa so svojím lekárom.

Takže, milé nastávajúce mamičky, nech už vás trápia bolesti chrbta, máte pocit “ťažkých” nôh či si potrebujete len oddýchnuť, určite neváhajte a zájdite si na tehotenskú masáž. Je veľmi dôležité nájsť si čas sama na seba. Ak ste zvyknutá cvičiť, nebojte sa kombinovať tehotenské cvičenia s masážami. Nie nadarmo sa hovorí, spokojná mamička rovná sa spokojné bábätko.

Autor Zuzana Konopásková

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.