Tehotenstvom cvičenie nekončí. Povieme vám ako na to.

HealthFactory
6080 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Ste tehotná a tešíte sa na príchod bábätka? Milujete šport, pohyb a celkovo zdravý životný štýl? Kladiete si otázku, čo pre seba môžete robiť a ako sa pravidelne hýbať, bez toho aby ste ohrozila seba alebo svoje bábätko? Povieme vám ako na to. Tehotenstvo nie je choroba, a tak nie je dôvod s pravidelným cvičením prestávať. Len je potrebné urobiť niekoľko zmien.

Hýbte sa, ale nepreháňajte to!

Baví vás cvičenie a pravidelný pohyb? Len do toho. Ale zvoľnite! Tehotenstvo nie je závod. Nesnažte sa prekonávať nové hranice a limity. Užívajte si pohyb v rámci zdravia. Vaše bábätko aj telo vám poďakuje.

Nezačínajte s ničím novým

Ak ste pred tehotenstvom pravidelne športovala, pokračujte ďalej. Upravte dĺžku cvičenia, záťaž a množstvo tréningov. Ak ste nováčik, žena, ktorá pred otehotnením videla športové topánky len vo výklade, tak to zatiaľ odložte. Počkajte po šestonedelí a potom sa na to môžete vrhnúť. Tehotenstvo nie je doba, kedy by ste mali niečo doháňať. Na to budete mať po pôrode času dosť.

Pozor na nárazy

Ak milujete beh, počkajte s ním tiež až po šestonedelí. Tehotenstvo nemá rado nárazy a prudké dopady. To platí u akéhokoľvek športu. Rovnako tak je lepšie sa vyhnúť rôznym kontaktným športom (basketbal, volejbal a i.). Nechcete predsa, aby vám do bruška narazila lopta či spoluhráč.

Vyhnite sa cvičeniu bruška

Možno nie je potrebné na to upozorňovať, ale bruško v tehotenstve naozaj necvičte. Cvičte s vlastnou váhou, robte drepy, kliky na kolenách, zdvíhajte pet fľaše nad hlavu, ale bruško rozhodne NIE!

Tuhne vám bruško počas cvičenia? To sa stáva, ale malo by do cca 20-30 minút odznieť, ak nie, kontaktujte lekára.

Skúste tieto aktivity

Máme tu dobu kovidovú a nie je len tak ľahké zájsť si na lekciu jogy, ale náš moderný svet sa vie dobre prispôsobiť zmenám. Ak nie ste začiatočník, môžete vyskúšať tieto aktivity:

  • Chodievajte na prechádzky. Vezmite so sebou psíka – bude nadšený.
  • Začnite cvičiť online jogu alebo pilates pre tehotné.
  • Stiahnite si aplikáciu na fyzio-cvičenie v tehotenstve.
  • Využite služby osobných trénerov, ktorí sa cvičením s tehotnými zaoberajú.
  • Môžete využiť pomôcky na cvičenie doma ako sú: bosu, veľkú loptu, ľahšie činky (žiadné ťažké bremená), expandery na posilňovanie.
  • Naťahujte sa. Robte krúživé pohyby. Nie vždy je vám v tehotenstve dobre a vy nemáte silu na cvičenie. Váš chrbát, kĺby a ostatné časti tela budú nadšené.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.