Čo je kardiovaskulárny systém

HealthFactory
6773 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 165 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 165 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Kardiovaskulárny systém zabezpečuje v tele krvný obeh, tj. zásobenie buniek kyslíkom a živinami. Krv prúdi telom v dvoch hlavných okruhoch: medzi srdcom a pľúcami k naberaniu kyslíka a medzi srdcom a celým telom, aby kyslík a živiny dopravila k bunkám. 

Hovoríte si, prečo robiť kardio? Kardiovaskulárny tréning je nevyhnutný pre udržanie fyzickej kondície. Cvičenie na bežiacich pásoch, rotopedoch, schodoch či steperoch rozvíja srdcovo-cievny a dýchací systém. Vytrvalostný tréning pozitívne ovplyvňuje srdce a dýchanie, má pozitívne účinky na krvnú plazmu a znižuje hladinu cholesterolu. V každom fitness centre sa nachádza kardio zóna, kde je možné tieto stroje nájsť.

Aj pre osoby zamerané na silový tréning sa odporúča zaradiť kardio. Ako nestratiť silu a svalovú hmotu? Pokiaľ sa tieto dva typy tréningu oddelia, zaistí sa dostatočný príjem kalórií a makronutrientov, a dostatočná regenerácia, nemusí dôjsť k poklesu sily či hmotnosti. Naopak sa prejavia vyššie zmienené výhody kardiovaskulárneho tréningu.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.