Anti-aging

HealthFactory
7043 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 165 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 165 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Používate už anti-aging hydratačné krémy proti vráskam? Pokiaľ je vaša odpoveď áno, tak je na čase začať si osvojovať anti-aging tréning. Čiže tréning, ktorý odďaľuje proces starnutia vášho organizmu.

Podľa štúdie European Heart Journal (2018) je kardio tréning najefektívnejším nástrojom k oddialeniu starnutia. Hlavne aktivity typu behanie, plávanie, spinning, cyklistika alebo HIIT (vysoko-intenzívny intervalový tréning), ktorý získal za posledné roky na popularite. Vytrvalostné typy tréningov vykazujú lepšiu efektivitu oproti silovému tréningu, teda aspoň na bunkovej úrovni. Každopádne to neznamená, že pokiaľ máte radi silový tréning, tak ho musíte nahradiť kardiom. Iba odporúčame tieto druhy tréningov do svojho programu zaradiť. Silový tréning tiež pozitívne ovplyvňuje celý proces. Ideálna je však kombinácia oboch, pretože akákoľvek pohybová aktivita je lepšia ako žiadna. Odporúčame zaradiť pravidelný tréning 3–4x týždenne. Nedostatočný pohyb je jedným z najväčších faktorov vzniku kardiovaskulárnych chorôb a ostatných život ohrozujúcich ochorení. Pri cvičení dochádza k väčšiemu prietoku krvi a to pomáha dodať živiny koži a udržuje ju vitálnu. Celý proces funguje tak, že krv prinesie kyslík a živiny do pracujúcich buniek vrátane kože a odnesie odpadové látky. Preto je cvičenie lepšie ako akýkoľvek predražený prípravok na oddialenie starnutia vašej pokožky. 

Vedeli ste, že starnutím sa náš metabolizmus spomaľuje a svaly ubúdajú? Všeobecne sa hovorí, že po 30. roku každý dospelý stratí za jednu celú dekádu 3 – 4 kg svalov. Ruka v ruke s tým prichádza spomalenie bazálneho metabolizmu. Jedinou možnosťou, ako metabolizmus zrýchliť alebo aspoň udržať je pravidelné cvičenie a kvalitná vyvážená strava.

Autor Marek Kladec

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.