POHYB JE MEDICÍNA, POHYB JE LIEK

FitnessHealthFactory
7038 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 162 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 162 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Všetci vieme, že cvičenie pomáha zvýšiť silu tela, zvýšiť svalovú hmotu a optimalizovať naše zdravie. Vedeli ste ale, že cvičenie dokáže zvrátiť starnutie? 

Možno si doprajete voľné kozmetické prípravky, ktoré sľubujú zníženie fyzických známok starnutia, ako je suchá pokožka, ochabnutá pokožka, tmavá pokožka a vrásky. 

Možno vás znepokojuje proces prirodzeného starnutia a dopad, ktorý má na váš vzhľad a vaše telo – ako celok. Pokiaľ ste pripravení skutočne zvrátiť účinky starnutia, pokračujte v čítaní, aby ste sa dozvedeli o cvičení proti starnutiu a aktivitách, ktoré vám vytvoria zdravšie, lepšie vyzerajúce a mladšie JA – až na bunkovú úroveň.

Čo sa stane s našimi telami, keď zostarneme? Akonáhle dospejeme, v dospelosti naše životne dôležité orgány začnú strácať určitú mieru svojej funkčnosti. Starnutie sa prejavuje viac ako len prostredníctvom vrások a šedivých vlasov, ktoré získavame. Starnutie prináša zmeny, ku ktorým dochádza v každej jednotlivej bunke, v každom tkanive a v každom orgáne. Na druhej strane to má negatívny dopad na všetky systémy v tele a na ich schopnosť správne fungovať. 

Starnutie je veľmi zložitý proces, ktorý sa pri jednotlivých ľuďoch líši. Existuje mnoho dôkazov o tom, čo má negatívny dopad na telo. Patria medzi ne vystavovanie sa slnku, vedľajšie produkty v potravinách a liekoch, metabolické problémy a genetické predispozície. Bez ohľadu na to, cvičenie pomáha zvrátiť a spomaliť starnutie. 

Cvičenie pomáha optimalizovať váš vzhľad, vašu schopnosť pohybu, úroveň vytrvalosti a poskytuje vám vyššiu úroveň energie. Cvičenie vás nielen udrží v kondícii, ale tiež vás udrží mladých! Nezáleží na tom, ako ste starí, aké problémy zažívate alebo ako sa cítite – cvičenie spomalí starnutie.

Aké cviky sú proti starnutiu

Drepy – Pokiaľ chcete zostať mladí, drepnite si! Týmto spôsobom cvičíte celé telo – hlavne hamstringy, boky, zadok a kvadricepsy. Vo výsledku tiež posilňuje stred vášho tela. Toto cvičenie tiež pomáhajú zlepšiť vašu rovnováhu a úroveň koordinácie. Ako bonus naviac drepy zvrátia starnutie tým, že zvýšia hustotu kostí!

Ďalším cvičením proti starnutiu, ktoré pomáha zvrátiť proces prirodzeného starnutia, je zdvihnutie lýtka v stoji. Toto cvičenie sa zameriava na lýtkové svaly – najmä na vnútornú časť nohy, ktorá pomáha pri tvarovaní a stanovení veľkosti lýtok. 

Dvíhanie nôh vo vise – aj keď je považované za náročné cvičenie, ktoré vyžaduje správny tréning a správnu formu, je dvíhanie nôh vo vise cvičením proti starnutiu, ktoré efektívne pracuje so všetkými svalmi umiestnenými vo vašej strednej časti a stehná. Pokiaľ chcete bojovať proti prirodzenému starnutiu a budovať nesmierne množstvo sily, toto cvičenie vám pomôže dosiahnuť vaše ciele. 

Chôdza – Aj keď sa môže zdať, že ide o pomerne bežné cvičenie, chôdza je činnosť zameraná na regulovanie váhy, ktorá vám pomáha, alebo skôr vás núti k výkonu proti prirodzenej gravitácii, ktorá vás obklopuje. Výsledkom je optimalizovaná funkčnosť celého tela. 

Lezecké schody – Pokiaľ chcete poskytnúť spodnej časti tela intenzívne cvičenie, šplhajte sa po schodoch! Jedná sa o nenáročnú činnosť, pri ktorej budú zapojené všetky svaly v dolnej časti. To zahŕňa lýtka, zadok, kvadricepsy a hamstringy. Najlepšie z o všetkého je, že keď budete v tomto cvičení postupovať, vaše kosti a kĺby naberú silu. S pribúdajúcim vekom vám toto cvičenie na obrátenie veku pomôže užiť si vyššiu úroveň vytrvalosti. 

Pohyby s veľkým nárazom – Aj keď nejde o konkrétne cvičenia, jedná sa o typ pohybu, ktorý by mal byť vykonávaný a ktorý má fyzickú povahu. Pri skúmaní toho, ako cvičenie zvráti starnutie, zistíte, že väčšina profesionálov odporúča venovať sa nárazovým pohybom. Patria medzi nich skoky, razantné kroky a prehnané pohyby – ako celok. Pokiaľ sa uistíte, že denne vykonávate vysoko nárazové pohyby, vaše kosti zvýšia svoju hustotu. 

Kríženie rúk a nôh – teraz ide o relatívne jednoduché cvičenie. Ako vás udržujú mladými? Tajomstvo spočíva v skutočnosti, že jednou končatinou prejdete stredom tela na opačnú stranu. Pohyby nie len pomáhajú naťahovať a budovať svaly, ale tiež nútia komunikovať pravou a levou hemisféru mozgu, čo posilňuje mozog ako celok. Jedná sa o vynikajúce cvičenie pre udržanie mladosti – najmä na kognitívnej úrovni.

Odporový tréning – Pokiaľ chcete zvrátiť svoj vek na genetickej úrovni, odporový tréning je správna cesta! Tento typ cvičenia zlepšuje silu vašich svalov a optimalizuje úroveň vašej vytrvalosti. Môžete to urobiť integráciou pásov, závaží, tyčí, činiek a podobných predmetov do vášho štandardného cvičenia. 

Pohyb je medicína, pohyb je liek

Je to najlepší typ lieku. Pri fyzickej aktivite by ste sa mali zamerať na tie cvičenia, ktoré pracujú s mysľou a telom. Pokiaľ tak spravíte, toto cvičenie zvráti proces starnutia.

Zdroj: backtomotion.net

Autor Kristýna Divišová

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.