Cvičenie podporuje zmysel a náplň života

FitnessHealthFactory
7431 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Nedávno vykonaný výskum Harvardskej univerzity sa zaoberal vplyvom cvičenia a aktívneho pohybu na zmysel a štruktúru života ľudí v strednom a vyššom veku.

K akým základným zistením dospel?

  • Fyzická aktivita dáva životu ľudí štruktúru a zmysel
  • Výsledok je založený na štúdii zaoberajúcou sa tým, ako cvičenie ovplyvnilo viac ako 18 000 mužov a žien v strednom a vyššom veku
  • Zistenia naznačujú, že pohybové návyky ľudí môžu ovplyvniť zmysel ich života

Podľa nového výskumu dáva fyzická aktivita štruktúru a zmysel života ľudí. Štúdia publikovaná v časopise Journal of Behavioral Medicine skúmala, ako cvičenie ovplyvnilo viac ako 18 000 mužov a žien v strednom a vyššom veku v USA. Vedci skúmali údaje z aktuálnej štúdie „Health and Retirement Study“, ktorá zhromažďuje prierezové dáta o životoch, postojoch a aktivitách dospelých Američanov vo veku 50 rokov a viac.

Štúdia vedená Ayse Yemiscigil, postgraduálnou študentkou výskumného programu „Human Flourishing Program“ na Harvardskej univerzite, skúmala odpovede ľudí na otázky ako „mám zmysel pre smer a zmysel života“ a „moje každodenné aktivity sa často zdajú triviálne a nedôležité “.

Tým o niekoľko rokov neskôr prehodnotil postoje ľudí, čo korelovalo s množstvom cvičenia a fyzickej aktivity, ktorým sa medzitým venovali. Zistenia naznačujú, že pohybové návyky ľudí môžu ovplyvniť ich zmysel života – aj keď je to tiež naopak, pretože zmysel a účelnosť života malo pozitívny vplyv na to, ako veľmi cvičili a akým športovým aktivitám sa venovali.

Stručne povedané, zdá sa, že tí, ktorí mali na začiatku štúdie najtrvalejší zmysel pre účel, boli s najväčšou pravdepodobnosťou časom aktívni – a naopak. Ľudia s jasnou predstavou svojho života totiž budú často cieľavedomejší a viac naklonení fyzickým športovým aktivitám a to vďaka zdravému životnému štýlu a rozmanitosti aktivít, ktorým sa venujú.

Ako výskum k týmto výsledkom dospel?

Tieto vyššie uvedené hypotézy boli testované pomocou modelu panelu so skríženým spozdením v národno-reprezentatívnej vzorke dospelých Američanov. 

Zvýšenie zmyslu života bolo spojené s vyššou fyzickou aktivitou o štyri roky neskôr v nadväznosti s predchádzajúcim chovaním a prístupom k športu.

Zistenia ukazujú obojsmerný vzťah medzi zmyslom života a fyzickou aktivitou pri veľkých vzorkách dospelých a stredných a starších dospelých, ktorí boli sledovaní v určitom časovom úseku.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.