5 cvikov pre dokonalý zadok

FitnessTipy
7515 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )
  • 5 jednoduchých cvikov na pevný zadok
  • Nechajte si poradiť od profesionálnych trénerov Form Factory

Spoločnosť Form Factory pripravuje so svojimi profesionálnymi trénermi krátke a jednoduché cvičenia, ktoré sa dajú pohodlne zvládnuť vo fitness klubu alebo aj doma. V prvom diele zostavila osobná trénerka z klubu Stodůlky, Sabina Vašáková, „5 cvikov pre dokonalý zadok“.

1) DREP

Správne prevedenie, konkrétnejšie zvolená šírka postoja je pri drepoch veľmi asertívne diskutovanou témou. Pokiaľ nebudeme zasahovať do prílišných detailov, môžeme sa držať týchto dvoch vzorcov.

  1. Pokiaľ chceme zapojiť pri drepe skôr svaly zadku a zadnú stranu stehien, mali by sme voliť skôr širší postoj so špičkami viac do strán.
  2. Pri postoji zhruba na úrovni ramien, so špičkami vpred zapojíme pri drepe viac prednú stranu stehien.

Nezabudnime pri cvičení dbať tiež na focus = sústredenosť na danú partiu, ktorú precvičujeme.

2) RUMUNSKÝ MŔTVY ŤAH

Pri rumunskom mŕtvom ťahu zapájame predovšetkým svaly zadku, preto bude pre nás táto varianta najlepšia pre formovanie stehien a zadočku.

PREVEDENIE: Postoj je vzpriamený, nohy zhruba na šírku panvy.
S nádychom ideme činkou priamo dolu tak, že ťaháme boky vzad.
Koniec pohybu môžeme zakončiť zatnutím svalov zadku.

ČASTÁ CHYBA: guľatenie krížovej a hrudnej chrbtice a prílišný podrep.

3) HIP THRUST

Výborný cvik na zadok, pri ktorom precvičíme zároveň hamstringy a spodný chrbát.

PREVEDENIE:
Oprieme sa o lavicu a obidve chodidlá necháme na zemi.
S nádychom ideme dolu a držíme pevné kolená.
Bedrovú chrbticu držíme v neutrálnej polohe.
S výdychom ideme hore a činku vytláčame iba zadkom.
Koniec pohybu môžeme zakončiť zatnutím svalov zadku.

4) ZANOŽOVANIE V KĽAKU

PREVEDENIE: Kľakneme si na kolená a oprieme sa o lakte.
Zápästia umiestnime priamo pod ramená a kolená priamo pod boky. Stabilizujeme boky a zdvíhame nohu čo najviac vzad, ale pozor, aby sme sa neprehýbali v chrbte.

5) BULHARSKÉ DREPY

PREVEDENIE:
Jednu nohu oprieme o bedňu či lavičku chodidlom hore.
Váhu máme na prednej končatine, koleno druhej nohy klesá dolu a mierne vzad.
Pohyb dolu ukončíme v momente, keď sa stred bedrového kĺbu dostane nižšie, ako je kolenný kĺb.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.