Ako jesť na jar?

HealthFactoryStrava
9222 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 160 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 160 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 90 [name] => Strava [slug] => strava [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 90 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 90 [category_count] => 30 [category_description] => [cat_name] => Strava [category_nicename] => strava [category_parent] => 0 ) )

Zima už je snáď konečne za nami, tak poďme okrem oblečenia odľahčiť aj jedlo. Zabudnite ale na tak populárne „jarné detoxy“. Žiadnu očistu ani detoxikáciu nepotrebujete. Telo sa detoxikuje samo vďaka orgánom na to určeným.

Stačí sa teda len trochu zamyslieť nad jedálničkom a pridať alebo vyradiť určité potraviny.

A aké zmeny teda urobiť?

1. Pridajte zelené potraviny

Využite to, že všetko je čerstvé, práve vyrastené a plné vitamínov. Skúste napríklad mladé žihľavy, žeruchu, šaláty.

2. Jedzte vajíčka

Blíži sa Veľká noc, takže vajíčok bude veľa. Cholesterolu sa báť nemusíte, síce je v žĺtkoch obsiahnutý, ale vďaka ďalším zložkám to nie je žiadny strašiak. Naopak. Vajíčka sú jediná bielkovina, ktorá má všetky esenciálne aminokyseliny na 100 %.

Tiež sú bohatým zdrojom selénu, jódu a biotínu, ktorý je dôležitý, okrem iného, pre pekné vlasy a nechty

3. Menej mäsa

Mäso nemusíme mať každý deň. Je to síce dobrý a kvalitný zdroj bielkovín, ale 1-2x do týždňa ho skúste vymeniť za strukoviny alebo práve vajíčka.

4. Pite čerstvé zeleninové šťavy

Freshe sú v poslednej dobe veľmi v obľube. Určite sú zdravé a plné vitamínov. Je len dôležité pozerať na to, z čoho sú. Pokiaľ len čisto ovocné, obsahujú väčšinou veľa cukru a minimum vlákniny. Vyberajte teda také, kde je väčší podiel zeleniny.

5. Vitamín D

Cez zimu sme si slniečka veľmi neužili, tak hladiny vitamínu D môžu byť nižšie. Choďte teda viac von a pridajte do svojho jedálnička tučnejšie morské ryby.

Autor NutritionPro

3075 Array ( [sautor] => nutrationpro ) Array ( )

Prémiová krabičková diéta NutritionPro

Jedálniček zostavujeme na mieru cieľom a telesnej kompozícii. Dôležitá je pre nás rozmanitosť jedálničkov a prémiové suroviny. Distribúcia v rámci Českej republiky.

Viac sa o nás dozviete na: nutritionpro.cz