K získaniu postavy snov vedú len 2 cesty – cez kuchyňu a fitness centrum

HealthFactory
9325 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 160 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 160 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Všade okolo nás sa to hemží fotkami dievčat dávajúcich na obdiv svoj dokonalý zadok, alebo mužov s dokonalým sixpackom či bicepsom. Túžite tiež po vyrysovaných svaloch, či si prajete v lete obliecť nové bikiny? Na to, aby ste docielili skvelú postavu nestačí 150 drepov alebo sklápačiek denne. Podstatný je jedálniček!

Strava a tréning idú ruka v ruke a jeden bez druhého neprinesú vytúžený výsledok v podobe vyrysovaných svalov, alebo oblých tvarov ženy. Vaša postava by už bola takmer podľa vašich predstáv, ale stále sa nedokážete zbaviť problematických partií, na ktorých sa nemôžete zbaviť tuku? Vaše svaly sú už podľa vašich predstáv, ale stále nevidíte vyrysovanie?

Problém bude v zložení jedálnička. Energia, sacharidy, tuky, bielkoviny. To sú základné parametre, z ktorých sa jedálniček skladá a na každej z týchto zložiek záleží.

Bielkoviny sú nevyhnutné pre akékoľvek fungovanie vášho tela. Bez nich nemožno žiť. Otázky, ktoré treba v jedálničku riešiť, môžu byť rôzne. Prijímam ich dostatok? Alebo ich je už príliš? Čo spôsobuje ich nadbytok, či nedostatok? Kde všade sú a sú všetky zdroje bielkovín rovnaké? Spočiatku si treba povedať, že bielkoviny sú skvelé. Pomáhajú budovať svalovú hmotu, podieľajú sa na regenerácii tela, zasýtia, sú súčasťou imunity, zúčastňujú sa prenosu kyslíka v tele a mnoho ďalšieho. Skrátka funkcií majú mnoho a z tohto dôvodu sú esenciálnou zložkou. Teda takou, že sú pre telo nevyhnutné. Je nutné ich prijímať stravou, pretože telo si ich nedokáže samo vytvoriť, či premeniť z inej zložky. Preto na ne nezabúdajte a do jedálnička dopĺňajte mäso, vajíčka, mliečne výrobky, či strukoviny. Všetky tieto potraviny sú ich bohatým zdrojom.

Tuky a sacharidy. Tieto základné živiny sú často vnímané ako zdroj energie a keď ich je veľa, človek priberá. Koľko je veľa? A čo je hlavný problém? Naozaj sú sacharidy a tuky také zlé a sú jedny horšie ako druhé? Vopred treba povedať, že nikdy nie je nič čierne alebo biele. Pre váš cieľ môžu pracovať ako sacharidy, tak aj tuky. Len je potrebné zvoliť ich vhodné nastavenie. Tuky, rovnako ako bielkoviny, tiež radíme medzi esenciálne (presnejšie 2 mastné kyseliny). Tie musíme prijímať v potrave, nech sa deje, čo sa deje. Tuky majú aj iné funkcie, okrem iného napríklad zaisťujú, aby mohol organizmus využiť vitamíny rozpustné v tukoch, kam radíme vitamíny A, D, E a K. A práve vitamín D býva v mnohých prípadoch nedostatkový. Prijímame ho málo, málo chodíme na slnko, ktoré nám s jeho tvorbou pomáha a pokiaľ je aj príjem tuku nízky, potom sa roztočí začarovaný kruh.

Bohužiaľ, ani so sacharidmi to nie je úplne jednoduché. Môžu byť dobrým sluhom, ale aj zlým pánom.

Pokiaľ do toho ešte vmotáme energetický príjem, môže byť problém na svete. Poďte s nami navštíviť seminár o tom, ako sa v tom všetkom pomocou jednoduchých rád vyznať a ako si nastaviť práve ten svoj jedálniček.

https://www.formfactory.cz/kurz-vlastni-jidelnicek/

Monika Bartolomějová

Autor FitPraha

9272 Array ( [sautor] => fitpraha ) Array ( )

Školiace centrum FitPraha

FitPraha je ojedinelý koncept, ktorý spája 2 základné kurzy – kurz pre fitness trénerov a kurz pre výživových poradcov.

Naším jasným cieľom je tvoriť fitness trénerov a výživových poradcov, pre ktorých je hlavné zdravie klientov, jeho zlepšovanie a postupnými krokmi správne nastavenie klienta v jeho každodennom živote.

Naším posolstvom je odovzdávať informácie, ktoré sú kvalitné, aktuálne a funkčné. Ponúkame tiež možnosť tieto informácie rozširovať a prehlbovať na nadväzujúcich kurzoch. Zakladáme si na profesionalite, preto naši lektori sú skutočnými odborníkmi na preberané témy.

fitpraha.cz