Prečo je zima najlepší čas na návštevu fitka

CvikyFitnessHealthFactoryTipy
10512 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 88 [name] => Cviky [slug] => cviky [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 88 [taxonomy] => category [description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [parent] => 0 [count] => 30 [filter] => raw [cat_ID] => 88 [category_count] => 30 [category_description] => Máš pocit, že niektoré cviky ti jednoducho nejdú úplne ideálne? Potrebuješ ich viac vysvetliť a ukázať? Práve preto je tu táto kategória, kde ti vysvetlíme a ukážeme prevedenia rozličných cvikov. [cat_name] => Cviky [category_nicename] => cviky [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 66 [name] => Fitness [slug] => fitness [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 66 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw [cat_ID] => 66 [category_count] => 28 [category_description] => [cat_name] => Fitness [category_nicename] => fitness [category_parent] => 0 ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) [3] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Keď udrie zima, je veľmi lákavé prejsť do režimu hibernácie, zlenivieť a zostať doma so šálkou horúceho čaju, zavrieť dvere a čakať na jar. Kto chce vzdorovať zimným živlom a ísť si zacvičiť? A aj keď ste veľmi disciplinovaní a dokážete počas zimy dodržiavať zdravé stravovanie, na udržanie vášho celkového zdravia to nestačí. Cvičenie musí byť súčasťou vášho životného štýlu bez ohľadu na to, aké je ročné obdobie.

Takže, kedy je lepší čas ísť do posilňovne ako vtedy, keď udrie zima?

Aj keď sa možno nebudete môcť venovať niektorým veciam, ktoré vás v lete bavia, ako je horská túra alebo prechádzky po pláži, v posilňovni je toho veľa, čo vás zabaví. Existuje toľko rôznych typov zariadení a cvičení, ktoré môžete vyskúšať, aby ste mali zaručené, že budete neustále vystavení výzve – fitko pre individuálny tréning alebo s trénerom a skupinové lekcie, ktoré máte blízko, môžu byť tým najlepším miestom, kde môžete dosiahnuť svoje ciele v oblasti chudnutia a udržať svoj kardiovaskulárny systém pod kontrolou. Navyše fitko je naozaj skvelým miestom pre socializáciu alebo nadväzovanie priateľstiev.

CVIČENIE V TEPLOM, SVETLOM A PRÍJEMNOM FITNESS KLUBE MÔŽE ZACHRÁNIŤ ŽIVOT A POMÁHA VÁM UDRŽAŤ SI POČAS ZIMNÝCH MESIACOV AKTIVITU A ZDRAVIE.

Najlepšie na členstve vo fitku v zime je, že vaša cvičebná rutina a plány nie sú závislé od počasia! V zime je totiž extrémne ťažké vykonávať akýkoľvek druh konzistentného cvičenia vonku, pretože európske, prípadne slovenské zimné počasie je nepredvídateľné, chladné, veterné a tmavé!

Cvičenie v zime nám tiež pomáha bojovať s mnohými chorobami, čo vo svetle poslednej pandémie nebolo nikdy dôležitejšie. Existuje mnoho štúdií, ktoré naznačujú, že cvičenie nám pomáha posilňovať náš imunitný systém, čo je veľmi dôležité pre to, aby sme si počas zimných mesiacov udržali silný imunitný systém.

V skutočnosti nám len pravidelné, mierne cvičenie môže ponúknuť ochranu pred prechladnutím, chrípkou a virózami. Ľudia, ktorí pravidelne cvičia, majú zdravší imunitný systém, čo naznačuje, že majú viac vyvinutý systém bojujúci proti vírusom a baktériám.

So skracujúcimi sa dňami a stmievaním veľa ľudí zisťuje, že ich nálada klesá a nastupuje zimné blues. To je dôvod, prečo je obzvlášť dôležité zaviesť cez zimu fitness rutinu.

Pravidelné cvičenie môže mať významný a pozitívny dopad aj na depresie, úzkosť a ADHD. Zmierňuje stres, zlepšuje pamäť, pomáha lepšie spať a celkovo zlepšuje náladu.

Často ste počuli vetu – letné telá sa vyrábajú v zime! Je to pravda! Zima je najlepší spôsob, ako si začať budovať zdravé návyky vo svojom živote, ktoré vám pomôžu získať a udržať si požadovanú postavu a vyhnúť sa nárazovým diétam a bláznivým tréningovým rutinám a panike, ktorá príde na budúcu jar! Pomaly a stabilne naozaj vyhrávate závod vo fitness, najmä ak sa v ňom pohybujete dlhší čas!

Ubezpečte sa, že vami zvolený fitness klub má čo najširšie možnosti na tréning, špeciálne skupinové lekcie a programy, má priateľské prostredie, flexibilné otváracie hodiny a vybavenie a zariadenie, ktoré naozaj využijete.

Len preto, že nastala zima, nemusíte svoj aktívny životný štýl odkladať. Nájdite si kamaráta, ktorý sa s vami zapojí do vášho fitness plánu, a môžete stráviť zimu zábavou a tak potrebným cvičením, aby ste boli aktívni, zdraví a šťastní.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.