Behanie s Nikki Severin

Tipy
3170 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 40 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 40 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Tri tipy pre bežeckých začiatočníkov

Ak sa vám rovnako ako kedysi mne tiež nedarí s behaním stále začať, a hlavne pri ňom aj zostať, skúsim vám poradiť . Z rôznych zdravotných dôvodov som s behaním začínala niekoľkokrát. Raz to boli problémy s kolenami, ktoré ma na dlhšiu dobu vyradili, potom bolesti chrbta a nakoniec dva roky dozadu, rakovina. Zakaždým bol môj začiatok iný, niekedy nebol úplne jednoduchý, vždy som sa ale držala týchto troch zásad a aj po náročnej liečbe som už späť na nohách a behám ako len to ide. Pre každého môže fungovať niečo iné, ale pre mňa sú to tieto tri veci, a preto vám odporúčam ich tiež vyskúšať.

1. Správna motivácia

Tou úplne najdôležitejšou vecou, ktorú musíte zvážiť ešte než vybehnete je motivácia. Tým nie je myslené oddanosť alebo cesta k určitému cieľu, ale uvedomenie si, čo chcete dosiahnuť. Nemusí to hneď byť nutne maratón pod 3,5h alebo schudnutie desiatok kíl. Naopak skvelou motiváciou je radosť z behu, pocit, že sa cítite zdravší, niečo pre seba robíte alebo, že ste sami a užívate si kľud, či svoju obľúbenú hudbu. Všetky tieto motivácie som už v minulosti využila a vďaka behaniu som nakoniec schudla, uskutočnila svoj prvý maratón a vždy som mala zo seba dobrý pocit.

2. Urobte si na beh čas

V dnešnej dobe môže byť organizácia vlastného času celkom náročná, ale pri behu nie je veľa priestoru na výhovorky, keďže vám stačí relatívne málo času, napríklad 20 minút. Vyhraďte si na beh, koľko času môžete, dôležité je to aj naozaj urobiť! Naplánujte si deň na behanie, obujte tenisky a vyrazte von. Bez ohľadu na to, či budete v daný deň držať tempo alebo to nepôjde a celú trasu nezvládnete, nebuďte sklamaní a pochváľte sa, urobili ste niečo pre svoje zdravie a dnes ste to dali! 

3. Nepozerajte na čísla (aspoň na začiatku)

Beh je ľahko merateľný. Za určitú dobu ubehnem určitú vzdialenosť a ostatní sú buď rýchlejší alebo pomalší, to je celkom jasné. Všetci tak máme tendenciu sa porovnávať s ostatnými a súťažiť s nimi. Pre niekoho môže byť súťaživosť motivujúca rovnako ako to, že vďaka meraniu uvidí lepšie výsledky a bude to mať ako výzvu. Na začiatku je lepšie sústrediť sa na beh a neporovnávať svoje výkony s ostatnými. Myslite na svoju motiváciu, a to cítiť sa lepšie a postupom času, keď si behanie zamilujete, sa budú aj vaše výsledky zlepšovať a vy si tak zabehnete napríklad prvý závod ako kedysi ja.    

Autor Nikki Severin

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.