Fitness v knižkách

Tipy
3137 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 75 [name] => Tipy [slug] => tipy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 75 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 43 [filter] => raw [cat_ID] => 75 [category_count] => 43 [category_description] => [cat_name] => Tipy [category_nicename] => tipy [category_parent] => 0 ) )

Jeden z najlepších a najsilnejších spôsobov, ako sa zbaviť stresu je pohyb. Pohyb, môže byť akýkoľvek, nech už je to len malá prechádzka do parku, dlhší výlet do prírody, zahrať si futbal s kamarátmi alebo si zacvičiť v jednom z našich fitness klubov. Bohužiaľ sú všetky fitness centrá stále zatvorené a dať si poriadne do tela môžeme len vonku alebo doma. Čo keď je ale vonku zima alebo prší a ani doma sa nám nechce cvičiť? Môžeme sa inšpirovať, motivovať a naučiť sa niečomu novému v týchto skvelých knihách z kategórie fitness.

1. Veľká kniha posilňovania (autor: Stoppani Jim)

Jedna z najznámejších a najrešpektovanejších kníh o posilňovaní. Kniha detailne opisuje všetky hlavné aspekty silového tréningu – nech už je jeho cieľom nárast svalovej hmoty, rozvoj svalovej sily alebo úbytok tuku. Jedná sa o ucelený tréningový návod obsahujúci definície kľúčových pojmov a postupov či výber vhodných tréningových prostriedkov, a to vrátane najnovších inovácií a metód rozvoja jednotlivých svalových skupín. Prináša čitateľovi bohatý výber tréningových programov, metód a cvikov a ponúka mu konkrétne príklady tréningových jednotiek. Každá tréningová metóda je navyše doplnená informáciou o obťažnosti, účinnosti a o rýchlosti, s akou sa dá dosiahnuť požadovaný cieľ.

Nájdete v nej celkom 381 posilňovacích cvikov rozdelených podľa svalových skupín, popis ich správneho prevedenia vrátane názorných fotografií, čo zaiste ocenia predovšetkým začiatočníci.  Skúseným a pravidelne trénujúcim športovcom publikácia pomôže prekonať stagnáciu vo výkonnosti, prípadne vyriešiť iné problémy, s ktorými sa pri silovom tréningu môžu stretnúť.

Pokiaľ si s čímkoľvek neviete rady, veľmi radi vám pomôžu tiež naši profesionálni osobní tréneri. Nebojte sa spýtať akúkoľvek otázku, nech už ide o cvičenie alebo o jedálniček.

2. Rozcvičenie v športe (autori: Radim Jebavý, Aleš Kaplan, Vladimír Hojka)

Pamätáte, ako sme boli nútení sa rozcvičovať na hodinách telocviku? Nikto to nemal rád a nechápal, na čo je nám to dobré a prečo nejdeme rovno hrať basketbal, futbal alebo vybíjanú. Ale teraz, čím sme starší, tím viac zisťujeme, že rozcvičiť sa pred cvičením je stále dôležitejšie.

Táto kniha zoznamuje čitateľa s aktuálnou problematikou rozcvičenia v športe a ukazuje súčasný trend v rozcvičovaní v rôznych športových odvetviach. Efektívne a pestré varianty rozcvičiek s celou radou cvičebných pomôcok poskytujú trénerom, učiteľom a všetkým záujemcom o cvičenie možnosť zostaviť si vlastnú sadu cvikov na rozcvičenie pre danú pohybovú aktivitu či šport. Rozcvičenie by sa malo stať príjemným úvodným rituálom, ktorý by mal športovca pozitívne naladiť či nabudiť na nasledujúce aktivity.

3. Kompenzačné cvičenia (Marta Bursová)

Máme sedavú prácu. Často nás bolí chrbát. Keď ráno vstávame z postele sme stuhnutí a nemotorní. Jedinečná publikácia predkladá všetkým kondičným, výkonnostným i vrcholovým športovcom viac než deväťdesiat vhodných uvoľňovacích, naťahovacích i posilňovacích kompenzačných cvičení s využitím vlastnej váhy tela aj dostupných cvičiacich pomôcok, ako sú posilňovacia guma, gymnastická lopta a overball. Autorka, skúsená vysokoškolská pedagogička, kladie dôraz na popis správnej techniky prevedenia a upozorňuje na možné chyby a subjektívne pocity pri cvičení.

Všetky cviky sú demonštrované na takmer troch stovkách fotografii a obrázkov a môžeme ich nacvičovať teraz doma, ale hlavne v našom obľúbenom Form Factory Klube.

4. Intenzívny intervalový tréning pre ženy (autor: Sean Bartram)

Na internete narazíme na nespočetné množstvo tréningových plánov bez pomôcok, na doma aj do fitka. Ale aj tak nám môže niekedy odísť inšpirácia alebo motivácia. Zoznámte sa s Vysoko intervalovým tréningom (High intensity interval training) alebo HIIT. Je to extrémne účinné cvičenie, ktoré spaľuje tuky a dostane vaše telo v krátkom čase do špičkovej formy. A pokiaľ vás to doma už nebude baviť, moc radi sa o vás postarajú naši skvelí inštruktori priamo na skupinových lekciách alebo na online streame Form Factory. Vyskúšajte napríklad lekciu GRIT alebo BODYATTACK.

5. 4 Months to a 4 Hour Marathon (autor: David Kuehls)

Máte väčšie bežecké ciele na rok 2021 a nemáte problém čítať v angličtine? Kniha Four Months  to a four-hour marathon bude váš osobný tréner, ktorý vám v tom pomôže. Nech už ste profesionáli, hobby bežci alebo začiatočníci, táto kniha vám presne poradí, čo jesť, čo si obliecť, čo očakávať a ako trénovať. A až príde deň závodu, budete v najlepšej kondícii svojho života fyzicky aj psychicky. Jediné, čo musíte urobiť je prvý krok – ten môžete urobiť vonku v parku, v lese alebo trebárs na bežeckom páse, kde nie je zima, kde neprší a môžete pri tom sledovať televíziu.

Dúfame, že vám niektorá z týchto publikácií skráti čakanie na otvorenie fitness klubov a načerpáte dostatok inšpirácie pre svoj tréning. Tešíme sa na vašu návštevu v niektorých z našich klubov.

Váš, Form Factory Team

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.