Je čas na jarnú očistu tela

HealthFactory
4874 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Pod pojmom detox sa rozumie očista organizmu od toxických látok. Vnútorná očista tela prebieha prirodzene, avšak často býva spomalená najrôznejšími prehreškami voči zdravému životnému štýlu. Cieľom detoxu je očista orgánov a obnovenie samočistiacich procesov.

Hlavnými orgánmi, ktoré sa na spracovávanie a vylučovanie škodlivých látok v tele podieľajú sú pečeň, obličky a črevá. Medzi dôvody, prečo je prirodzená detoxikácia organizmu znížená alebo spomalená patrí sedavé zamestnanie, nedostatok pohybu, nevhodná strava, stres, konzumácia alkoholu a iných škodlivých návykových látok. Načúvajte svojmu telu. Zlé trávenie, únava, pocity ťažkosti, to sú všetko signály, že je organizmus zanesený a uľavíte mu, keď vyskúšate nejakú formu detoxu.

Problematika detoxu je téma na niekoľko kapitol. Existuje nespočetné množstvo prístupov k detoxu a zaručených tipov. Na nasledujúcich riadkoch si vysvetlíme to najzákladnejšie.

Poznáme dlhodobý detox, ktorý spočíva v celkovej zmene životosprávy. Možnosťou je aj krátkodobý detox vo forme pôstu. Pôst sa odporúča dodržiavať 24 h (pozor na kontraindikácie k pôstu, nemusí byť vhodný pre každého, uvedomte si riziká). Alebo sa do jedálnička zaraďuje zvýšené množstvo vlákniny (ovocie, zelenina), odporúča sa tiež zvýšiť objem tekutín, ktoré za deň vypijete (voda, bylinné čaje).

Detox organizmu je možné podporiť aj najrôznejšími doplnkami stravy. Sú to najčastejšie výrobky s vysokým obsahom antioxidantov. Antioxidanty možno samozrejme vybrať aj z prírodných zdrojov. Veľkým pomocníkom môžu byť bylinky. Blíži sa jar a to je najlepší čas na očistu tela a orgánov. Doprajte si ho, budete sa cítiť ľahšie a plní novej energie.

Autor Jana Pavelková

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.