Trpíte častou únavou, nedostatkom energie, bolesťou hlavy a tela?

HealthFactory
7420 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Aj to môžu byť prvé príznaky chronického únavového syndrómu. Táto porucha najčastejšie postihuje ženy v strednom veku, avšak objavuje sa aj u dospievajúcich a dospelých osôb. Chronický únavový syndróm môže zapríčiniť nadmerný stres, hormonálna nerovnováha, oslabený imunitný systém alebo aj vírusové ochorenie. Najdôležitejší faktor chronického únavového syndrómu je váš životný štýl.

Jednotlivé symptómy sa môžu pri každej osobe líšiť. Medzi tie najčastejšie príznaky môžeme zaradiť zlý spánkový režim, únavu, svalovú bolesť, bolesť šliach a kĺbov, problémy s pamätí a sústredením. 

Pokiaľ sa chcete chronického únavového syndrómu zbaviť, musíte zapracovať na jednotlivých symptómoch a snažiť sa o ich nápravu. Na túto poruchu neexistuje konkrétny liek a je ťažké ju diagnostikovať. Malé zmeny vo vašej životospráve môžu eliminovať symptómy alebo ich aspoň zmierniť. 

Snažte sa dodržať spánkový režim. Ideálna doba spánku je 7-9 hodín. Zaspávajte a vstávajte v rovnaký čas. Pokiaľ Vám robí problém zaspať, skúste znížiť denný príjem kofeínu či iných stimulantov. 

Dbajte na zdravú a vyváženú stravu. Doplňujte dostatočné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Môžete vyskúšať doplnky stravy pre zlepšenie vitality, ako napríklad peruánska maca či ashwagandha. 

Dodržujte pitný režim. Podľa všeobecného odporúčania by mal dospelý človek denne vypiť 30-45 ml tekutín denne. Pite predovšetkým vodu, vynechajte sladené nápoje.

Vyhnite sa alkoholu a cigaretám. Alkohol výrazne spomaľuje váš metabolizmus, čo môže tiež viesť k väčšej únave a oslabeniu imunitného systému. 

Pohyb má na únavu pozitívny vplyv. Pravidelný pohyb zrýchľuje metabolizmus, posilňuje imunitný systém, spánok a ovplyvňuje aj pocit únavy. Je dobré sa aspoň 3x týždenne venovať nejakej pohybovej aktivite. Pohyb pozitívne pôsobí na hormonálny systém.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.