Po akom čase uvidíte prvé výsledky, keď začínate cvičiť

HealthFactory
9189 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Tajným želaním snáď všetkých ľudí, ktorí začínajú cvičiť, a to nielen v rámci novoročných predsavzatí, je vidieť reálne výsledky svojho snaženia podľa možnosti čo najskôr. Po akom čase sa ich môžeme dočkať a od čoho to závisí?

Je v podstate jedno, či človek začína s cvičením v rámci novoročného predsavzatia, alebo kedykoľvek inokedy počas roka, napríklad len kvôli tomu, aby sa cítil lepšie. Dôležité je začať a, samozrejme, aj vydržať. Pretože výsledky sa málokedy ukážu tak rýchlo, ako chceme. A aj to býva často dôvod, prečo s cvičením mnohí z nás veľmi skoro prestanú – pretože našu snahu nie je vidieť.

Fitness trénerka Amanda Hughesová vysvetľuje, že to, aké veľké zmeny sa prejavia a kedy si ich všimnete, do značnej miery závisí od vašej aktuálnej kondície pred začiatkom nového cvičenia. Je teda jasné, že určite neplatí pre všetkých rovnaké pravidlo typu „Začnem tvrdo cvičiť, o 14 dní uvidím výsledky“.

„Ako inde, aj pri cvičení platí, že každý človek je individuálny. Takže rýchlosť, s akou na sebe začne pozorovať zmeny, bude logicky u každého iná,“ uvádza pre Independent.

Vo všeobecnosti však dodáva, že ak si nastavíte určitý režim a budete trénovať trikrát až päťkrát do týždňa, môžete výsledky očakávať do mesiaca až dvoch. „Sú tu však aj ďalšie premenné, ktoré na to majú vplyv,“ dodáva. Základom je počiatočná telesná kondícia a, samozrejme, výživa.

 „Ak ste nikdy predtým výraznejšie necvičili, pri pravidelnom režime môžete výsledok očakávať logicky oveľa skôr ako niekto, kto už roky pravidelne cvičí, je tak v celkovo lepšej kondícii a musí vynaložiť väčšiu snahu na dosiahnutie výsledku,“ dopĺňa.

Zároveň ponúka tipy, ako si udržať motiváciu čo najdlhšie a dosiahnuť tak plánované zmeny.

Odmerajte svoj pokrok

Možno tiež patríte k ľuďom, ktorí považujú neustále publikovanie fotografií fitness nadšencov na sociálnych sieťach za prehnané. Lenže práve dokumentovanie snímok pred a po tréningu môže byť dobrý spôsob, ako si udržať motiváciu.

Či už sa rozhodnete snímky zverejňovať, alebo nie, fotografovanie postavy na začiatku cvičenia a postupne po ďalších dňoch vám umožní presne vidieť, ako ste pokročili.

 „Kým počiatočné zmeny budú malé, s postupujúcim časom budú čoraz viditeľnejšie,“ vysvetľuje Hughesová.

Buďte na seba prísni, ale realistickí

Majte plán a buďte progresívni, ale zároveň reálni. To je jediný spôsob, ako dosiahnuť vytúžené výsledky. Ak s cvičením ešte len začínate, je dobré dať si reálny plán, že po čase prejdete napríklad od dvoch dní cvičenia k trom. „Udržateľný plán je základ,” popisuje Hughesová.

Ak však po niekoľkých týždňoch dosiahnete bod, kedy sa nebude diať nič, je čas zmeniť režim. Pridajte záťaž alebo viac intenzívnych cvičení, pokojne aj z pohodlia domova.

Robte to, čo vás baví

Môže to znieť ako samozrejmosť, ale aj tak stále existuje veľa ľudí, ktorí sa týrajú v posilňovniach s niečím, čo v skutočnosti takmer nenávidia. A to len preto, že sa to podľa nich „musí“.

Našťastie dnes existuje celý rad fitness programov, ktoré vyhovujú takmer všetkým. Nájdite si teda niečo, čo vás naozaj zaujme a bude baviť. To je pre úspech to najdôležitejšie.

Ak aj tak máte problém cvičiť sami doma, alebo sa prinútiť ráno vstať a ísť do fitnescentra, nájdite si niekoho do partie, komu v prípade „hrozby cvičebného výpadku” budete ťažšie vysvetľovať, prečo sa vám práve dnes nikam nechce ísť. A navyše vo dvojici to ide lepšie.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zena

 

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.