Strata motivácie? 6 tipov, ako si udržať fitnes kondíciu

HealthFactory
9203 Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 92 [name] => HealthFactory [slug] => healthfactory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 92 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 161 [filter] => raw [cat_ID] => 92 [category_count] => 161 [category_description] => [cat_name] => HealthFactory [category_nicename] => healthfactory [category_parent] => 0 ) )

Zostať zdravý v zime je výzvou aj pre tých najdisciplinovanejších športovcov. Je menej slnečného svetla, spíme dlhšie a často si užívame oveľa viac sacharidov. Výsledkom je, že je oveľa jednoduchšie nabrať kilá a oveľa ťažšie sa motivovať k pohybu. Čo teda môžete urobiť pre to, aby ste nestratili svoje fitnes návyky? Tu sú naše rady pre zimný tréning.

1. Zacvičte si vnútri

Zimný mrazivý vánok a ľadom pokryté chodníky môžu sťažovať cvičenie vonku oveľa viac ako obvykle. Tu sa môže (ešte viac) hodiť váš fitnes klub alebo centrum. Prihláste sa a vyhnite sa pochmúrnemu počasiu – a niekedy aj nebezpečným podmienkam – najchladnejšieho obdobia. S množstvom vybavenia, skupinových lekcií, strojov a odborných osobných trénerov máme všetko, čo potrebujete, aby ste boli vo funkčnej kondícii po celý rok.

2. Využite miestne prostredie

Extrémne športy sú mrazivou silnou stránkou zimy – takže ak máte sklony k vzrušeniu, skúste vyraziť do hôr na lyže alebo snowboard. Naučíte sa nové zručnosti, užijete si veľa zábavy a udržíte sa v kondícii (dokonalé trio). Pre dostupnejší zimný šport, ktorý je pravdepodobne bližšie k domovu – nasadnite na korčule a vydajte sa na miestne klzisko, kde si môžete spevniť svaly na nohách a zlepšiť rovnováhu po celú sezónu.

3. Prijmite zodpovednosť

Keď sa musíte zodpovedať iba za seba, môže byť ťažké dodržiavať rozvrh. To je dôvod, prečo je skvelý nápad prijať zodpovednosť voči niekomu alebo niečomu inému. Zarezervujte si skupinové lekcie alebo tréning na celý týždeň, požiadajte svojho priateľa alebo partnera, aby sa zapojil do vášho cvičenia: oveľa pravdepodobnejšie sa budete držať plánov, ktoré si urobíte, a pravdepodobne si tiež užijete viac zábavy pri cvičení.

4. Investujte do zimného oblečenia

Je vonku chladno a chcete si rozšíriť svoj fitnes tréning aj o pohyb vonku? Žiadny problém. Zabaľte sa do tepla a vylepšite svoj zimný šatník nejakým špeciálne navrhnutým aktívnym oblečením. Mnoho osobných trénerov odporúča nosiť aspoň tri vrstvy oblečenia: funkčnú bielizeň, tričko alebo oblečenie zo sacieho materiálu, nepremokavú bundu. Nezabudnite si tiež chrániť ruky a prsty na nohách silnými ponožkami a rukavicami, pretože z týchto oblastí uniká veľké množstvo telesného tepla.

5. Prijmite svetlejšiu časť dňa

Pokiaľ trpíte sezónnou afektívnou poruchou (SAD) – kedy zažívate zlú náladu v temnejších podmienkach – zvážte prepracovanie svojho cvičebného plánu. Pokiaľ budete cvičiť skôr (napríklad počas obeda alebo skoro popoludní), pomôže vám to naplno využiť slnko a udržať si zdravie. To má aj ďalšie plus: výskumy ukazujú, že cvičenie pomáha ľuďom s depresiou, úzkosťou a dokonca aj tým, ktorí konkrétne trpia SAD, cítia sa lepšie, pretože uvoľňuje endorfíny, ktoré vás robia šťastnejšími.

6. Stanovte si cieľ

Vždy je jednoduchšie pracovať, keď na niečom pracujete, nemyslíte? Prihláste sa na akciu, ako je maratón alebo triatlon (niečo, čo si vopred vyžiada veľa príprav), aby ste boli nútení presadiť svoj zimný cieľ. Zaraďte si do programu napríklad novú skupinovú lekciu alebo iný typ individuálneho tréningu, ktorý vám pomôže prekonať stereotyp a zimné obdobie.

Autor Form Factory

3066 Array ( [sautor] => form-factory ) Array ( )

Fitness klub

Spoločnosť Form Factory patrí medzi významných poskytovateľov fitness služieb a zdravého životného štýlu. Vo Form Factory sa zameriavame na to, aby sme vám ponúkli nové, jedinečné programy, v rátane svetovo obľúbených programov Les Mills, vďaka ktorým bude pre vás cvičenie zábavné, náročné, a predovšetkým účinné. Pre vašu relaxáciu je v kluboch k dispozícii aj sauna. Naši tréneri a lektori sú si vedomí toho, že kľúčom k úspechu sú nielen skúsenosti, ktoré vám môžu ponúknuť, ale taktiež správna atmosféra. Vďaka nej vás budú motivovať k dosiahnutiu ešte lepších výsledkov. Naším cieľom je, aby sa u nás každý z vás cítil dobre a aby sme mohli maximálne vyhovieť všetkým vašim potrebám.